Probleme ale județului Botoșani ridicate la un dialog public cu înalte oficialități europene și române

Probleme ale județului Botoșani ridicate la un dialog public cu înalte oficialități europene și române

Probleme ale județului Botoșani ridicate la un dialog public cu vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen și cu Dacian Cioloş, prim-ministrul României - Botoșănenii pot urmări evenimentul astăzi, la Uvertura Mall și pot interveni în direct.

Astăzi, 1 septembrie 2016, începând cu ora 16:30, la Casa Filipescu-Cesianu (București, Calea Victoriei 151) are loc un dialog public cu vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen și cu Dacian Cioloş, prim-ministrul României. Dialogul va putea fi urmărit și pe Internet.

Tema întâlnirii: Te interesează sprijinul Uniunii Europene pentru crearea de locuri de muncă și dezvoltare economică? Sau oportunitățile oferite de Planul de investiții pentru Europa și de fondurile europene, în general?

Având în vedere importanța temei pentru județul Botoșani, Centrul Europe Direct Botoșani a transmis înaltelor oficialități prezente la dialog trei întrebări din partea botoșănenilor.

Iată mesajul transmis organizatorilor de Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani: „Mulțumim domnului vicepreședinte Jyrki Katainen, pentru atenția acordată României, mulțumim d-lui Prim Ministru, Dacian Cioloș, pentru lansarea și susținerea Pachetului național anti-sărăcie cât și pentru susținerea programelor de finanțări nerambursabile, de înființare sau dezvoltare a unor activități economice diverse, în special în domeniul agriculturii.

Întrebări pentru dl Dacian Cioloș:

1. Ce efecte favorabile se prevăd în România prin implementarea programelor UE ”Garanția pentru tineret” și  „Locuri de muncă pentru tineri”?;

2. Ce măsuri (legislative, sau de altă natură) considerați necesare pentru dezvoltarea capacității administrative în absorbția fondurilor europene?

Venind dintr-o zonă defavorizată – Botoșani, al doilea cel mai sărac județ din România și posibil din Europa, situat în cea mai săracă zonă din Uniunea Europeană – euroregiunea Nord Est România, o întrebare pentru dl vicepreședinte Jyrki Katainen:

Cum pot fi reduse decalajele mari în dezvoltarea economică socială între diferite euroregiuni?
Și în final – o propunere: știm că o parte din ajutoarele alimentare oferite de Uniunea Europeană au fost refuzate în anumite zone din România, creând probleme în administrația locală. Puteți avea în vedere redistribuirea acestora, în viitor pentru zone unde aceste ajutoare nu sunt refuzate?”

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

WhatsApp introduce o nouă funcție. La ce va folosi Hidden Group

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.