IBĂNEŞTI: Sărbătoarea Zilei Naţionale a României - FOTO

IBĂNEŞTI: Sărbătoarea Zilei Naţionale a României - FOTO

Cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, ibăneştenii s-au reunit cu mic cu mare pentru a sărbători cum se cuvine această zi deosebit de importantă pentru toţi românii.

Însemnătatea măreţului act istoric de la 1 Decembrie a fost evocată în cadrul unui program cultural-artistic, în care elevii Școlii „Ștefan cel Mare” Ibăneşti, îndrumaţi de dascălii lor (prof. Andrei Vitcu, înv. Berechea Mihaela) au prezentat un recital de cântece şi poezii patriotice menit să trezească în inimile tuturor dragostea de ţară.

La această manifestare cultural-artistică a participat domnul primar ing. Romică Magopeţ, împreună cu membrii Consiliului Local, doamna Director prof. Mariana Magopeţ, domnul preşedintele al Asociaţiei Cultul Eroilor Crudu Viorel şi domnul referent cultural Aiacoboaie Viorel.

După intonarea Imnului Naţional, domnul primar ing. Romică Magopeţ a subliniat în cuvântul său următoarele aspecte: „Ziua de 1 Decembrie 1918 este un moment de mare importanţă pentru întreaga naţiune română care marchează bilanțul unei istorii foarte zbuciumate și o încununare a unui mare ideal. Această dată reprezintă nu doar unirea Transilvaniei cu România, ci şi revenirea în graniţele ţării a Basarabiei şi Bucovinei. În această zi de mare însemnătate istorică, gândurile noastre de apreciere şi profundă recunoştinţă se îndreaptă către toţi ostaşii români care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă pentru reîntregirea neamului. Felicit cadrele didactice care s-au preocupat îndeaproape să le insufle elevilor dorința de a cunoaște și de a descoperi momentele de glorie și de cumpănă a poporului nostru. La mulți ani România! La mulți ani Ibănești!”

Președintele Asociației Cultul Eroilor, domnul Crudu Viorel s-a declarat profund impresionat de spectacolul pregătit de elevi și a precizat că în lupta pentru desăvărșirea unității naționale a poporului român, comuna Ibănești a pierdut pe câmpul de luptă 123 de ostași.

Festivitatea dedicată sărbătoririi acestui eveniment a fost încheiată prin depunerea unei coroane de flori la Monumentul închinat eroilor, situat în centrul comunei.

[gallery link="file" orderby="title"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.