G.A.L. Codrii Herței anunţă: Alocarea tuturor fondurilor disponibile pentru Măsura 421 în sesiunea din martie  - aprilie 2014

G.A.L. Codrii Herței anunţă: Alocarea tuturor fondurilor disponibile pentru Măsura 421 în sesiunea din martie - aprilie 2014

Asociația Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței anunţă desfăşurarea, în perioada 07 martie 2014 – 07 aprilie 2014, a apelului de selecție pentru depunerea proiectelor de finanţare aferente Măsurii 421 “Implementarea proiectelor de cooperare” din cadrul Planului de Dezvoltare Locală Codrii Herței.

Fondurile nerambursabile alocate pentru acest apel de selecție a proiectelor pentru Măsura 421 sunt de 24.900 Euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este de 24.900 Euro.

În mod obligatoriu, proiectul pentru care se solicită finanțare trebuie implementat în teritoriul G.A.L. Codrii Herței. Aria geografică a teritoriului cuprinde următoarele comune: Cândești, Concești, Cordăreni, Cristinești, Dersca, George-Enescu, Hilișeu-Horia, Hudești, Ibănești, Lozna, Mihăileni, Pomârla, Șendriceni, Suharău (județul Botoșani) și orașul Siret (județul Suceava).

Rezultatul procesului de selecţie intermediar va fi publicat la sediul G.A.L. Codrii Herței si pe site-ul  www.codriihertei.ro. În termen de 3 zile lucrătoare de la publicarea raportului intermediar se vor transmite solicitanţilor de finanţare notificări cu privire la selectarea /neselectarea proiectelor depuse. Solicitanţii care au fost notificați de către G.A.L. Codrii Herței că proiectele acestora nu au fost selectate, pot depune contestaţii la sediul G.A.L. din localitatea Dragalina, comuna Cristinești, judeţul Botoșani, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării. Contestaţiile depuse vor fi soluţionate de o Comisie de Contestaţii, membrii acesteia fiind diferiți de cei existenţi în Comitetul de Selecţie a proiectelor. Publicarea Raportului Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor se va face la sediul G.A.L. și pe site-ul www.codriihertei.ro.

Depunerea proiectelor aferente Măsurii 421 se va face la sediul Asociației Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 15:00. Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este luni, 07 aprilie 2014, orele 15:00.

Pentru a primi finanţare nerambursabilă, solicitantul trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei măsuri de finanţare. Acesta se poate descărca gratuit de pe pagina de internet a Asociației Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței, www.codriihertei.ro.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Măsura 421 „Implementarea proiectelor de cooperare” se încadrează în Axa IV – „LEADER” şi reprezintă una din cele trei măsuri de investiţii ale acestei Axe.

Obiectivul specific al acestei măsuri îl constituie îmbunătăţirea strategiilor locale prin încurajarea actorilor de la nivel local de a întreprinde proiecte de extindere a experienţelor, de stimulare şi sprijinire a inovaţiei, de dobândire a competenţelor şi îmbunătăţirea lor atât inter-teritorial cât şi transnaţional.

Cooperarea înseamnă mai mult decât includerea într-o rețea. Prin acțiunea de cooperare, Grupurile de Acțiune Locală sunt încurajate și sprijinite să întreprindă o acțiune comună cu alte grupuri LEADER sau cu un grup care are o abordare similară și care se află într-o altă regiune, într-un alt stat membru sau chiar într-o țară terță.

Prin intermediul Măsurii 421 se vor finanța proiecte de cooperare transnațională (între România și alte state membre sau terțe) și inter-teritorială (în cadrul României, între GAL și alte grupuri/ parteneriate care funcționează după principiul LEADER, parteneriate public-private selectate în cadrul Axei III conform art. 59 e) din Regulamentul (CE) nr. 1698/ 2005 sau orice alte grupuri rurale organizate după metoda LEADER (grupuri locale care să aibă un rol activ în dezvoltarea rurală, să fie organizate pe baza parteneriatului actorilor locali, grupuri de inițiativă locală, micro-regiuni și alte parteneriate de tip LEADER, grupuri finanțate prin Axa IV din FEP) și recunoscute de statul membru.

În cadrul LEADER sunt posibile două tipuri de cooperare:

·    cooperare interteritorială: cooperarea între diverse zone rurale din același stat membru. Aceasta poate avea loc între grupuri LEADER și este, de asemenea, deschisă altor grupuri locale care utilizează aceeași abordare participativă;

·    cooperarea transnațională: cooperarea între grupuri LEADER din cel puțin două state membre sau între grupuri din țări terțe care au o abordare similară.

Proiectele eligibile pentru sprijin vor fi acțiuni comune care corespund obiectivelor măsurilor din cele 3 axe (Axele I, II și III) ale FEADR. Acțiunile comune pot avea ca obiectiv și construcția instituțională: schimb de experiență și bune practici privind dezvoltarea locală prin publicații comune, organizarea de evenimente, proiecte de twinning (schimb de manageri de program și de personal) sau lucrări de dezvoltare comune sau coordonate în comun, precum şi acţiuni de instruire.

De asemenea, sunt eligibile costuri ocazionate de pregătirea proiectului.

Funcționarea unei structuri comune este considerată cea mai integrată formă de cooperare.

Proiectele de cooperare vor fi selectate de către:

·    Grupurile de Acțiune Locală, dacă au integrate în strategia lor de dezvoltare acțiuni de cooperare. În acest caz, criteriile de eligibilitate și selecție vor fi elaborate și aplicate de GAL și incluse în strategia de dezvoltare locală.

·    AM- PNDR, pentru celelalte GAL-uri, care nu au prevăzut aceste acțiuni în strategia lor de dezvoltare locală. În acest caz, criteriile de selecție vor fi elaborate de Autoritatea de Management.

Beneficiarii eligibili pentru finanțare în cadrul măsurii 421 din cadrul PNDR sunt: Grupuri de Acţiune Locală beneficiare ale Măsurii 431 – Sub-măsura 431.2 “Funcționarea Grupului de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului” care au încheiat contract de finanțare cu APDRP în cadrul acestei sub-măsuri; Alte persoane juridice organizate în conformitate cu abordarea LEADER care își desfășoară activitatea pe teritoriul unui Grup de Acțiune Locală beneficiar al Măsurii 431 – Sub-măsura 431.2 “Funcționarea Grupului de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului”, care are încheiat contract de finanțare cu APDRP în cadrul acestei sub-măsuri.

Beneficiarii eligibili vor respecta prevederile fișei măsurii 421 ”Implementarea proiectelor de cooperare” din PNDR, iar în situația în care GAL a prevăzut elemente suplimentare (spre exemplu, criterii de selecție locală) în PDL, acestea vor fi de asemenea respectate.

Finanţarea unui proiect depus în cadrul Măsurii 421 este restricţionată pentru următoarele categorii de beneficiari: beneficiarii înregistraţi în lista APDRP a debitorilor pentru Programul SAPARD şi pentru FEADR, până la achitarea integrală a datoriei faţă de APDRP, inclusiv a majorărilor de întârziere; beneficiarii care au contracte de finanţare reziliate pentru FEADR, din iniţiativa APDRP, din cauza nerespectării clauzelor contractuale şi rezilierea are o vechime mai mică de un an; beneficiarii care se află în situaţii litigioase cu APDRP, până la finalizarea litigiului.

 

 

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.