Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților dus cu un elicopter SMURD la spital

Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților dus cu un elicopter SMURD la spital

Probleme mari de sănătate pentru Arhiepiscopul Sucevei, Înaltpreasfințitul Calinic. Din cauza unor probleme cardiace, a fost nevoie de intervenția unui elicopter SMURD care l-a dus la spital.

Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a suferit o complicație cardiacă – blocaj atrioventricular total. Un elicopter SMURD l-a dus la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, unde a fost internat, pentru a primi ajutor de specialitate din partea medicilor.

„Elicopterul SMURD a preluat de la UPU Suceava un pacient de 66 de ani, cu bloc atrioventricular total conștient, pe care îl transferă la centrul de cardiologie Iași în vederea stimulării cardiace prin metode intervenționale”, a declarat profesor doctor Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Calinic este arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților din anul 2020. Acesta a ajuns pe scaun după ce IPS Pimen a murit în urma unei infecții cu coronavirus.

În anul 2021, Înaltpreasfințitul Calinic a fost infectat cu Covid, dar a trecut cu bine peste. Este depistat, însă, cu probleme cardiace și urmează un tratament.

Sfinția sa a interzis impunerea de taxe pentru serviciile religioase
Potrivit informațiilor oferite de Monitorul de Suceava, pe 14 august 2020, înaltul prelat a trimis o circulară către toți preoții din Suceava, prin care a interzis impunerea de taxe pentru serviciile religioase. „În fapt, întărea Hotărârea Sfântului Sinod nr. 12.183 din 18 decembrie 2017, hotărâre care face referire la contribuţiile benevole ale credincioşilor şi taxele din parohii”, a declarat Calinic.

Cine e Înaltpreasfințitul Calinic
Sfântul părinte a văzut lumina zilei, la Iași, pe 18 noiembrie 1957. După ce a terminat liceul și armata, în anul 1980, și-a lăsat viața în mâinile Domnului și a ajuns la Mănăstirea Putna, iar patru ani mai târziu a fost tuns în monahism. Între anii 1985-1989 a terminat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. A fost hirotonit diacon în anul 1986, iar în octombrie 1990 a devenit starețul Mănăstirii Râșca. Un an mai târziu, în ianuarie 1991 a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor iar pe 25 martie numit arhiereu.

A publicat peste 50 de cărți
Între 1992-1995, părintele a frecventat cursurile Facultății de Medicină din cadrul Academiei Mihăilene, iar între 1994-1998 a urmat cursurile de licență la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei”, Iaşi. În anul 2004 a devenit doctor în filosofie. Până în anul 2020, a publicat 50 de cărți.

Stirea anterioara

Stai departe de aceste alimente dacă ai tensiunea arterială mare

Stirea Urmatoare

PSD-iștii și-au depus candidaturile la Consiliul Județean. Vezi lista completă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.