Vești noi pentru elevi. Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale de la Bacalaureat se echivalează

Vești noi pentru elevi. Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale de la Bacalaureat se echivalează

Ministerul Educaţiei informează că adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede că, la examenul de Bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Potrivit sursei citate, proiectul de ordonanță de urgență a fost inițiat chiar de Ministerul Educaţiei pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare a fost aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri.

În ceea ce privește noile măsuri adoptate, Ministerul susține că acestea sunt în interesul elevilor, în contextul organizării examenului de bacalaureat în condiţii excepţionale, conforme cu normele de protecţie sanitară aplicabile în perioada de alertă, pentru anul şcolar 2020-2021.

„Astfel, la examenul naţional de bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor, respectiv: – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale; – proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal; proba de evaluare a competenţelor digitale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.

Ce spune Ministerul Educației
În același timp, sursa citată mai precizează că ordinul de aprobare a metodologiei de punere în aplicare a acestei măsuri va fi emis în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

„De asemenea, în vederea flexibilizării şi eficientizării cadrului normativ, în contextul efectelor pandemiei şi organizării activităţilor didactice în sistem on-line, pentru sprijinirea accesului elevilor din învăţământul preuniversitar la învăţământul on-line, a fost modificată Legea nr 269/2004, astfel încât calendarul pentru acordarea ajutorului financiar să fie stabilit şi actualizat prin ordin al ministrului educaţiei”, mai scrie în comunicat.

De menționat este faptul că, proiectul ordonanţei de urgenţă care va face posibil decontul navetei elevilor se află în procedură de avizare, urmând a fi supus adoptării în următoarea şedinţă de guvern.

Stirea anterioara

Ceapa întinerește pielea și curăță celulele creierului

Stirea Urmatoare

Mircea Magdalena, administrator public Botoșani: „Tentativa PNL de a obține voturile chiriașilor scandalagii din Centrul Vechi se va întoarce împotriva lor ca un bumerang! Ceilalți botoșăneni vor reacționa!”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.