Modificări importante la Legea educației naționale. Proiectul adoptat tăcit de Camera Deputaților

Modificări importante la Legea educației naționale. Proiectul adoptat tăcit de Camera Deputaților

Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat cu echivalarea mediilor, conform unui proiect adoptat tăcit de Camera Deputaților. Măsura face referire doar la cazurile justificate în contextul declanșării stării de urgenţă.

„Prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă, precum şi de consecinţele/efectele generate de acestea asupra sistemului de învăţământ pe termen scurt, mediu şi lung, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele expres stipulate prin echivalarea cu mediile obţinute şi rezultate din promovarea claselor V – VIII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor V – VIII, pentru fiecare candidat, ori să aibă la bază calculul mediilor obţinute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe (…), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, este scris în proiectul iniţiat de deputatul PMP Petru Movilă.

Proiectul modifică şi completează Legea educaţiei naţionale
Proiectul respectiv face referire și la examenul de Bacalaureat, fiind vorba despre aceleași măsuri.

„Prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă, precum şi de consecinţele/efectele generate de acestea supra sistemului de învăţământ pe termen scurt, mediu şi lung, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele expres stipulate prin echivalarea cu mediile obţinute şi rezultate din promovarea claselor IX – XII pentru fiecare candidat sau cu orice formă care să aibă la bază calculul mediilor rezultate din promovarea claselor IX – XII, pentru fiecare candidat, ori să aibă la bază calculul mediilor obţinute la disciplinele specifice pentru care sunt stabilite probe (…), prin aplicarea unei metodologii elaborate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării”, este scris în iniţiativa legislativă.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect iar Senatul are decizia finală. Iniţial termenul de adoptare tacită era stabilit pentru 3 septembrie, însă acesta a fost modificat pentru 3 iulie. Comisia de specialitate a Camerei întocmise un raport de respingere pentru acest proiect.

Stirea anterioara

Veste bună pentru turiști! Turcia a intrat în zona verde, românii nu sunt obligați să prezinte la intrare testul negativ de COVID-19

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.