Elevii botoşăneni, ajutaţi să îşi facă temele pentru vacanţă, să converseze limbi străine şi să facă sport

Elevii botoşăneni, ajutaţi să îşi facă temele pentru vacanţă, să converseze limbi străine şi să facă sport

În perioada 1-31 august 2011, zilnic, de luni până sâmbătă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani în parteneriat cu instituţii şi autorităţi publice, organizează numeroase activităţi cu caracter educativ pentru copii şi elevi de toate vârstele din municipiul Botoşani.

Participarea este liberă şi gratuită.

Luni şi miercuri, orele 9,00-12,00 – activităţi la Şcoala nr. 6 Botoşani

„CENTRUL DE EXCELENŢĂ – ALTFEL”

Marţi şi joi, orele 9,00-11,00 – activităţi în bazele sportive şcolare

„SPORTUL PENTRU FIECARE”

Vineri şi sâmbătă, orele 9,00-12,00 – acţiuni în domeniul protecţiei civile la Inspectoratul

pentru Situaţii de Urgenţă, str. Uzinei, nr. 3

„PREZENT ŞI VIITOR ÎN SIGURANŢĂ”

Foarte important:

Elevii se vor prezenta la activităţi cu Carnetul de elev şi se vor supune regulamentelor şcolare! Pentru excursii şi tabără, elevii vor avea o declaraţie din partea unui părinte, prin care acesta îşi exprimă acordul.

La finalul lunii august 2011, copiii cu rezultate remarcabile, care s-au implicat constant în acest proiect, vor fi premiaţi.

Tot personalul didactic şi personalul din instituţiile partenere participă pe bază de voluntariat.

Detaliile privitoare la activităţi sunt redate în continuare.

GRĂDINIŢA ESTIVALĂ

 Programul grădiniţelor din municipiul Botoşani care vor funcţiona în regim de program normal, luni-vineri, orele 8,00-12,00, GRATUIT, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoşani

În perioada 01-13.08.2011 vor funcţiona:

Unitatea de învăţământAdresa/stradaTelefon
 Grădiniţa cu Program Normal nr. 1, Şcoala cu Cl. I-VIII nr. 3, Botoşani- Grădiniţa cu Program Normal – Şcoala cu Clasele I-VIII nr. 14, Botoşani- Grădiniţa cu Program Normal – Colegiul Tehnic ,,Gh. Asachi”, Botoşani- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 18, Botoşani- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9, Botoşani- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 24, Botoşani

- Grădiniţa cu Program Prelungit Seminarul Teologic,,Sf. Gheorghe”, Botoşani

Str. GH. Doja, nr. 6Str. Ge.Avramescu, nr. 5Str. Prieteniei, nr. 7B-dul M. Eminescu, nr72Str. O.Onicescu, nr. 18Str.M.Kogălniceanu,nr.22

Str. Prieteniei, nr. 7

023151672202315190720231584006023151386102315141710231584081

0231581773

 

În perioada 05-31.08.2011 vor funcţiona:

 Grădiniţa cu Program Normal nr. 4, Botoşani- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6, Botoşani- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 21, Botoşani- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 22, Botoşani- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 23, Botoşani- Grădiniţa cu Program Prelungit – Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga”, BotoşaniStr. 1 Decembrie, nr. 5Str. Curcubeului, nr. 3Str.O. Băncilă, nr. 11Str. Parcul Tineretului, 55Str. Aleea Nucului, nr. 5Str.T.Vladimirescu, nr 48023151283802315841690231515438023151336702315851880231511555

 

SPORT PENTRU FIECARE

 În câteva unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani, ISJ organizează în parteneriat cu conducerile unităţilor de învăţământ şi cu Primăria Municipiului Botoşani, activităţi pentru elevii care doresc să practice sport într-un cadru organizat şi supravegheat, în baze sportive la care accesul se va realiza pe baza Carnetului de elev, GRATUIT:

Program de funcţionare: marţi, joi, orele 9,00-11,00

Baze sportive:

Şcoala cu clasele I-VIII nr. 13, Botoşani

Şcoala cu clasele I-VIII nr. 7 Botoşani

Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8 Botoşani

Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Botoşani

Colegiul Naţional “A.T. Laurian” Botoşani

CENTRUL DE EXCELENŢĂ – ALTFEL

 Profesorii Centrului de Excelenţă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, organizat, începând cu anul 2011, la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 “Gr. Antipa” Botoşani, împreună cu inspectori şcolari, profesori metodişti şi membri ai Corpului de elită organizează GRATUIT numeroase activităţi.

Program de funcţionare: luni şi miercuri -orele 9,00-12,00, Şcoala cu cl. I-VIII nr. 6  Botoşani  Centrul de Excelenţă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani

INFORMATICĂ DISTRACTIVĂ – elevi din clasele VII-XII

“Să ne jucăm e simplu, să rezolvăm o problemă, e mai dificil! Îmi plac provocările, aşa că voi face şi una şi alta!” Acesta este cadrul în care se vor desfăşura ore atractive şi utile de informatică.

Se va realiza o planificare la faţa locului, în funcţie de numărul de elevi prezenţi şi de capacitatea laboratoarelor.

CLUBUL DE CONVERSAŢIE ÎNTR-O LIMBĂ STRĂINĂ -  elevi din clasele V-XII

Elevii împreună cu profesorii de limba şi literatura engleză şi franceză vor realiza activităţi interactive pe teme date: turism (călătorii, cumpărături, obiective turistice etc.) sau integrare pe piaţa muncii (redactarea unui CV într-o limbă străină, comportament şi atitudine la interviul de angajare, redactarea documentelor oficiale etc.) sau pe teme alese de elevi.

REZOLVAREA TEMELOR DE VACANŢĂ la matematică şi limba română – elevii claselor I-VIII

Pentru că încă se dau teme pentru vacanţă, deşi ea are alt sens şi altă menire, venim în sprijinul elevilor şi părinţilor, prin asigurarea prezenţei în Centrul de excelenţă a mai multor învăţători, profesori de matematică şi profesori de limba şi literatura română, pentru fiecare an de studiu.

Elevii se vor prezenta cu caietele de vacanţă şi/sau cu temele, în rezolvarea cărora întâmpină dificultăţi, iar profesorii îi vor  coordona şi sprijini în soluţionarea lor.

“A trecut jumătate din vacanţă! Temele date, trebuie realizate!”

CENTRUL DE LECTURĂ – elevi de orice vârstă

Biblioteca şi Centrele de documentare sunt spaţii minunate de lectură şi de socializare pentru elevii pasionaţi sau încă începători în arta lecturii.

“Merită să citeşti, vei vedea lumea cu alţi ochi – ai minţii!”

 

 

4. ŞCOALA DE VARĂ  - „PREZENT ŞI VIITOR ÎN SIGURANŢĂ”

Program de funcţionare: Vineri şi sâmbătă, orele 9,00-12,00 – elevi din clasa a VII-a

Vor fi organizate acţiuni în domeniul protecţiei civile la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, str. Uzinei, nr. 3 şi excursii în fiecare sâmbătă la Ipoteşti, com. Mihai Eminescu, jud. Botoşani. 

            Copiii vor beneficia de o altfel de instruire în domeniul apărării civile. Activităţile vor cuprinde vizionare de filme, jocuri interactive, acţiuni de simulare a unor situaţii de protecţie şi pregătire, cu specialişti din mai multe insituţii, pe teme atractive de protecţie civilă, teme culturale şi religioase.

Aceste acţiuni vor fi organizate în fiecare săptămână a lunii august 2011, vineri şi sămbătă, cu cca. 50 de copii pe serie (2 zile). Copiii pot participa vineri la activităţi practice la sediul ISU, iar sâmbăta, la o excursie pe teme culturale şi religioase la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu”, sub supravegherea personalului ISJ şi ISU. La sfârşitul fiecărei serii, sâmbăta, va fi organizată o evaluare a cunoştinţelor şi deprinderilor dobândite, fiind selectaţi cei mai activi 10 copii.

La finalul celor 4 săptămâni de activităţi, cei 40 de copii selectaţi vor participa la o mini-tabără gratuită, organizată în Tabăra “Codrii de aramă” Agafton, jud. Botoşani, în perioada 29 august – 1 septembrie 2011. Programul taberei este gândit special pentru elevii de vârsta 14-15 ani, adaptat intereselor acestora, în liniile generale ale Şcolii de vară.

Se încearcă astfel, pilotarea unui proiect care poate fi extins în anii următori la nivelul judeţului Botoşani, din urma căruia să rezulte o mai bună integrare socială a elevilor.  

Notă:  

Oferta de vacanţă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, “PENTRU CEI CARE IUBESC ŞCOALA” a fost aprobată în şedinţa Consiliului de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, din data de 29.07.2011, fiind valabilă în perioada 01.08.2011 – 01.09.2011.

Activităţile vor fi realizate cu sprijinul inspectorilor şcolari (Inspector pentru învăţământul preşcolar – prof. Aurelia Ciura, Inspector pentru învăţământul primar – prof. Alina Manuela Robu, Inspector pentru disciplinele matematică – informatică – prof. Sebastian Mihalache, Inspector pentru educaţie fizică şi sport – prof. Liviu Maftei, Inspector pentru limba şi literatura română – prof. Iulia Şlincu, Inspector pentru limbi moderne – prof. Elena Abrahamfi) şi al directorilor unităţilor de învăţământ, prin implicarea voluntară a profesorilor (lista tuturor directorilor şi profesorilor va fi afişată ulterior pe site-ul ISJ). Mulţumiri anticipate şi aleasă consideraţie pentru profesionalismul şi dăruirea faţă de copii, pentru sacrificarea timpului liber de dragul unui învăţământ mai performant!

Alese mulţumiri tuturor partenerilor nostri: Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani, Primăria Municipiului Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Unitatea de Primire Urgenţe Botoşani, Crucea Roşie – filiala Botoşani, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu”, Agenţia Teritorială a Taberelor Şcolare Botoşani, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Cum este afectat tenul de consumul de alcool

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.