Dubaiul vrea să construiască CEL MAI MARE mall din lume: 100 de hoteluri, zone rezidenţiale şi spaţii verzi în 5 kilometri pătraţi

Dubaiul vrea să construiască CEL MAI MARE mall din lume: 100 de hoteluri, zone rezidenţiale şi spaţii verzi în 5 kilometri pătraţi

Dubaiul vrea să construiască cel mai mare mall din lume în cadrul unui complex de shopping şi grădini mai mari decât parcul Hyde din Londra, emiratul încercând să revitalizeze piaţa imobiliară, blocată după criza financiară mondială din 2008-2009.

Emaar Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite după cota de piaţă, şi grupul Dubai Holding vor construi în parteneriat districtul "Mohammed Bin Rashid City", care preia numele şeicului Dubaiului, transmite Bloomberg.

Proiectul va fi amplasat în apropiere de centrul Dubaiului şi va include 100 de hoteluri, zone rezidenţiale şi spaţii verzi mai mari decât Hyde Park.

Totodată, Dubaiul vrea să repornească mai multe proiecte suspendate în timpul crizei financiare mondiale, care a provocat căderea valorii proprietăţilor imobiliare din emirat cu 65% şi a determinat mai multe companii să amâne sute de lucrări.

Companiile de construcţii din Emiratele Arabe Unite au anulat proiecte în valoare totală de 757 miliarde de dolari după criza financiară, potrivit datelor Citigroup.

Dubai este a doua mare economie din Emirate, după Abu Dhabi.

Printre noile proiecte anunţate în ultimele două luni în Emirate se numără o replică a Taj Mahal, de patru ori mai mare decât originalul.

"Facilităţile existente în Dubai trebuie mărite proporţional cu ambiţiile de viitor ale oraşului. Trebuie să trecem imediat la lucru (pentru a construi proiectul şi a stimula economia)", a declarat într-un comunicat şeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.

Potrivit planului, Mohammed Bin Rashid City va avea o suprafaţă totală de 5,1 kilometri pătraţi şi va cuprinde cel mai mare complex de galerii de artă din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Aşa-numitul "Mall of the World" va deservi în fiecare an 80 milioane de clienţi, potrivit proiectului.

Costurile proiectului sau termenele de construcţie nu au fost precizate.

Dubaiul a acumulat datorii de 113 miliarde de dolari pentru a se transforma într-un hub comercial şi turistic. Emiratul are de plătit anul viitor datorii de 7 miliarde de doalri, iar în 2014 vor ajunge la maturitate plăţi de 32 miliarde de dolari, potrivit Bank of America Merrill Lynch.

Piaţa imobiliară din Dubai a fost deschisă pentru investitorii străini în anul 2002, dând naştere unei perioade de boom în sectorul construcţiilor, cu proiecte extravagante precum cel mai înalt zgârie-nori din lume şi o serie de insule artificiale pe coasta emiratului. Lucrările la două dintre cele trei insule în formă de frunză de palmier au fost întrerupte în trimestrul al treilea al anului 2008, din cauza crizei financiare mondiale.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

A început modernizarea unui nou drum județean de piatră - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.