Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Telefon mobil recuperat de jandarmi cu ajutorul unei femei cu simț civic

Telefon mobil recuperat de jandarmi cu ajutorul unei femei cu simț civic

O femeie care a observat cum unui tânăr i-a fost sustras telefonul mobil în parcarea unui supermarket din municipiul Botoşani şi îi cunoştea pe făptuitori, a sunat în această dimineaţă la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, solicitând intervenţia forţelor de ordine.

Un echipaj de jandarmi a luat legătura cu proprietarul telefonului, un tânăr de 16 ani, şi cu femeia care a observat ce s-a întâmplat, după care s-a deplasat la domiciliile a doi tineri în vârstă de 17, respectiv 19 ani, care locuiesc în aceeaşi scară de bloc.

Deşi iniţial nu au recunoscut fapta, în cele din urmă au predat jandarmilor telefonul sustras, care valorează aproximativ 700 de lei.

Metoda prin care l-au lăsat fără telefon este una destul de cunoscută. Tânărul de 17 ani l-a acostat pe păgubit, a discutat cu el, l-a prins de după umeri şi, profitând de neatenţia acestuia şi de faptul că îl intimidase, i-a luat telefonul din buzunar, plasându-l mai departe prietenului său de 19 ani, fără a fi observat.

Femeia care a apelat la jandarmi i-a spus păgubitului că i s-a sustras telefonul, dar când acesta şi l-a cerut înapoi, telefonul deja nu mai era la cel care i l-a luat.

Jandarmii le-au întocmit celor doi actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar telefonul mobil a fost restituit proprietarului.

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani