Furturi din locuinţă cercetate de poliţişti

Furturi din locuinţă cercetate de poliţişti

Poliţiştii Postului de Poliție Trușești au fost sesizați în data de 18 februarie, cu privire la furtul a mai multor bunuri (produse alimentare şi alcool), în valoare de 150 lei, comis în noaptea de 17-18 februarie, de la locuința lui M. GHEORGHE, din comuna Trușești.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificați suspecţii de comiterea faptei în persoana lui A. M., de 15 ani și a lui R. TRAIAN, de 40 de ani, ambii din comuna Trușești.

În cauză poliţiştii continuă cercetările față de cei doi sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat,  pentru documentarea întregii activități infracționale.

Poliţiştii de la Poliția orașului Ștefanești au fost sesizați telefonic în data de 22 februarie, despre faptul că din locuința lui S. COSTICĂ, de 41 ani, din Ştefăneşti, au fost sustrase mai multe unelte agricole.

Deplasându-se la fața locului, poliţiştii au  constatat că cele sesizate se confirmă, iar cu ocazia verificărilor și investigațiilor efectuate a fost identificat suspectul de comiterea furtului, în persoana lui C. IOAN, de 55 ani, din comuna Românești, care pe parcursul cercetărilor a recunoscut fapta comisă și a restituit bunurile sustrase, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Față de C. IOAN, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârsirii infracțiunii de furt, urmând ca la finalizarea acestora sa se propună soluție procedurală.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:

- Nu divulgaţi informaţii referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.); sfătuiţi-vă copiii să facă la fel.

- Depozitaţi obiectele de valoare (bani, bijuterii, documente) într-un loc sigur.

- Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa. Asiguraţi corespunzător şi anexele casei (garaj, beci,etc.).

- Nu lăsaţi obiecte care pot fi uşor valorificate (biciclete, maşini folosite în construcţii, unelte, etc) în curtea casei, la vedere.

- Nu primiţi în locuinţă persoane străine care vă solicită bani, alimente  sau doresc să vă vândă diverse produse. De cele mai multe ori este doar un pretext pentru a pătrunde în locuinţă pentru a sustrage bunuri sau pentru a localiza diverse bunuri pe care să le sustragă mai târziu.

- Nu primiţi în locuinţă persoane care solicită să le schimbaţi bani.

- În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia. Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.