Cum să dai corect cu aspiratorul. 5 reguli pentru curățenie impecabilă

Cum să dai corect cu aspiratorul. 5 reguli pentru curățenie impecabilă

Folosești apiratorul de câteva ori pe săptămână și ți se pare că tot nu este suficient de curat? Dincolo de faptul că ai putea fi perfecționistă, există și un alt motiv pentru care nu ești mulțumită de rezultate.

Este posibil ca unele greșeli pe care le faci atunci când aspiri să te împiedice să cureți eficient locuința de praf și murdărie. Descoperă cinci reguli pe care să le respecți pentru ca aspiratul să devină floare la ureche:

Aspiră la final
Pentru cele mai bune rezultate, fă întâi curat în toată casa și rezolvă celelalte sarcini, precum strângerea hainelor, curățarea băilor, ștergerea rafturilor etc. În acest fel toate resturile, scamele și impuritățile căzute vor fi aspirate complet, la final. Dacă întâi dai cu aspiratorul, vei observa la final că tot praful a căzut pe jos și vei fi nevoită să aspiri iar.

Eliberează zona
Înainte de a te apuca de aspirat, eliberează podelele de tot ceea ce ți-ar putea sta în cale. Ridică jucăriile, încălțămintea, cutiile sau alte lucruri de pe podea care ar putea să transforme aspirarea într-o misiune mult mai dificilă și care te împiedică să aspiri eficient. De asemena, adună lucrurile care îți pot înfunda sau strica aspiratorul, așa cum sunt obiectele mici precum agrafe, monede, jucării mici, pungi sau hârtii.

Curăță sacul
Dacă vrei cele mai bune rezultate de la aspiratorul tău, trebuie să-i înlocuiești sacul atunci când este trei sferturi plin, nu când este complet plin. Iar dacă ai aspirator fără sac, curăță cutia de colactare înainte de a începe să aspiri.
Nu uita să scuturi filtrele aspiratorului după fiecare folosire. Părul prins în peria capătului de aspirare poate fi ușor îndepărtat dacă îl tai cu o foarfecă. Nu este o misiune prea plăcută, dar este necesară pentru ca aspiratorul să îți ofere rezultate impecabile.

Aspiră strategic
Și ordinea în care aspiri contează foarte mult. Începe din partea de sus - aspiră draperiile, apoi canapeaua, fotoliile și abia la final podeaua. De asemenea, folosește celelalte accesorii ale aspiratorului pentru a curăța eficient. Folosește capătul lung și subțire pentru colțuri și îmbinări, iar capătul mic cu perie pentru suprafețe textile precum canapele, fotolii și draperii.

Insistă asupra covoarelor
Covoarele și mochetele sunt un magnet pentru praf și este necesar să insiști cu aspiratorul asupra lor dacă vrei să le cureți cu adevărat. Particulele de praf și mizeria se acumulează între fibre și sunt dificil de eliminat la prima aspirare. De aceea este necesar să aspiri mai mult timp covorul decât ai aspira parchetul sau gresia. Un alt truc eficient este acela de a alterna direcția de aspirare a covorului, astfel încât să deblochezi murdăria fixată pe fibre.

Stirea anterioara

Cod GALBEN de vânt, descărcări electrice și grindină în județul Botoșani

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.