Ce pericole pandesc in trusa de machiaj

Ce pericole pandesc in trusa de machiaj

Machiajul a devenit esential pentru o femeie, insa te-ai intrebat vreodata cat de sanatos este? Trecem in revista pericolele la care te expui ori de cate ori te machiezi.

Pensule murdare
Potrivit dermatologilor, pensulele de machiaj trebuie curatate cel putin o data pe luna, altfel murdaria depusa la fiecare aplicare a produsului cosmetic faciliteaza dezvoltare bacteriilor. Ignorand acest sfat si continuand sa folosesti pensulele fara sa le cureti nu vei face decat sa daunezi tenului pentru ca bacteriile vor irita pielea si vor bloca porii, ceea ce poate duce la aparitia acneei si a multor alte neplaceri.

Daca vrei ca pensulele tale sa isi pastreze parul moale si sa nu se rupa, atunci curata-le saptamanal. Pune pensula sub un jet de apa calduta, dupa care aplica putin sampon sau sapun de maini lichid, avand insa grija ca parul sa fie indreptat in jos pe toata durata procesului. Pune apoi pensula pe un prosop curat si las-o sa se usuce. Nu face greseala sa o pui in cutia ei si sa o plasezi in picioare pentru ca apa se va scurge si poate dezlipi lipiciul care tine firele de par, ducand la deteriorare.

Alergii
Ai grija daca simti un miros puternic in produsul cosmetic folosit si apoi observi o inrautatire a starii tenului. Potrivit dr. Schlessinger, medic la American College of Allergy, Asthma and Immunology, parfumurile care se regasesc in produsele cosmetice se numara printre principalii factori ai reactiilor alergice. Aparitia unui simplu cos dupa ce ai folosit un nou fond de ten, in cele mai fericite cazuri, este un indiciu de reactie alergica si trebuie sa renunti la el.

Ingrediente daunatoare
Multe dintre substantele care se gasesc in compozitia produselor cosmetice ne sunt cu totul necunoscute si astfel ajungem sa ne punem singure sanatatea in pericol. Sa nu stii ce iti pui pe fata nu poate fi de bine, tocmai de aceea este recomandat sa analizezi cu atentie eticheta. Parabenii sunt cei mai frecventi in produsele cosmetice, precum pudra, blush si dermatograf, pentru ca au rolul de a creste perioada de valabilitate. Sunt insa daunatori si sunt considerati perturbatori ai sistemului endocrin, ducand la un dezechilibru hormonal si este considerat un potential factor in producerea tumorilor canceroase. Se gasesc listati sub denumirea omethyl, butyl, ethyl sau propyl. O alta substanta daunatoare este plumbul, regasindu-se in fond de ten, ruj si oja. Poate dauna sanatatii si poate cauza severe pierderi de memorie, dar si un dezechilibru hormonal ce poate duce la probleme menstruale.

Nicole Jardim, coach in cadrul Women’s Holistic Health, avertizeaza cu privire si la alte substante, precum ftalati, se gaseste in parfumuri in special, sulfat de sodiu, in sampoane si produse de curatare a tenului, toluen, folosit in lacul de unghii si vopseaua de par, talc, preponderent in pudra, fard, blush si deodorant pentru ca are efect cancerigen si propilenglicol, frecvent intalnit in sampon, balsam, tratamente antiacneee, crema hidratanta, rimel si deodorant.

Produse expirate
Sa verifici data de valabilitate a unui produs cosmetic inainte de a-l cumpara sau de a-l folosi este la fel de important ca in cazul alimentelor. Orice produs cu o data mai veche de 18 luni trebuie aruncat de urgenta. Multitudinea de ingrediente care se gaseste in produsele cosmetice, de la pudra, spuma pana la parfumuri, sunt ideale cand vine vorba de producerea de factorii responsabili pentru infectii, precum bacterii si ciuperci. Daca un produs cosmetic si-a schimbat culoarea sau textura si miroase ciudat, atunci trebuie inlocuit neaparat.

Folosirea produselor cosmetice la comun
Poate parea inofensiv sa ii dai si prietenei tale sa incerce pudra sau rujul folosit de tine, insa acest gest reprezinta principala metoda si totodata cea mai usoara de raspandire a microbilor. Si nu vrei acest lucru cand este vorba de aplicarea lui pe buze sau pe orice zona a fetei. Efectele pot fi mai rele decat o simpla raceala. Cele mai frecvente infectii se manifesta prin imflamarea pleoapelor, conjuctivita si leziuni pustuloase, potrivit stiridinsanatate.ro.

Microbi
Produsele cosmetice si pana si cutia in care sunt tinute sunt medii propice pentru dezvoltarea germenilor. De fiecare data cand bagi degetul in cutia cu crema nu faci decat sa contaminezi produsul cu bacterii. Cele mai recomandate sunt produsele la tub sau foloseste preferabil un betisor pentru a lua produsul din cutie si nu degetul. Mai mult, unele femei aplica batonul corector direct pe zona pe care vor sa o mascheze nestiind ca astfel transfera bacteria direct pe produs unde se dezvolta in voie.

Cel mai bine este sa cureti produsul daca iti permite, cum ar fi in cazul clestelui pentru gene sau a forfecutei pentru sprancene si sa le speli cu spirt dupa fiecare utilizare. Rujul il poti sterge cu un servetel umed pentru bebelusi, indepartand astfel suprafata cu bacterii. FIi atenta si la portfardul in care iti tii produsele. Evita gentutele inchise la culoare si care mentin umezeala, dat fiind ca bacteriile se dezvolta cel mai bine in aceste conditii. Alege un portfard incolor, care sa permita patrunderea luminii.

Stirea anterioara

Care sunt cauzele ficatului gras?

Stirea Urmatoare

Jandarmii botoșăneni vor fi în mijlocul cetățenilor la manifestările de Sf. Gheorghe

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.