Când se cumpără baterie auto nouă pentru mașină și cum se folosește redresorul auto

Când se cumpără baterie auto nouă pentru mașină și cum se folosește redresorul auto

Autovehiculul funcționează asemenea unui organism uman. Așa cum fiecare organ – intern sau extern – are nevoie de îngrijire corespunzătoare, așa și fiecare componentă a mașinii trebuie să fie îngrijită adecvat pentru a-și putea îndeplini funcțiile cum se cuvine.

Așadar, motorul poate fi asociat cu o inimă, iar bateriile auto pot fi considerate plămânii prin care respiră o mașină fiind extrem de importante pentru funcționarea mașinii. Din nefericire, nu îi acordăm o prea mare atenție decât în situații-limită, adică atunci când nu mai reușim să pornim motorul pentru că ne-a lăsat.

Când e cazul să schimb bateria auto?
Din păcate, încă nu s-a inventat o baterie auto care să reziste timp nelimitat, astfel că, în funcție de obiceiurile de condus ale șoferilor majoritatea bateriilor auto au o durată medie de funcționare de circa 4-5 ani, însă există și acumulatori auto care au rezistat chiar o perioadă mai lungă de timp – de 6 ani.

Specialiștii recomandă să schimbi bateria auto după ce a depășit intervalul de timp preconizat. Așadar ar fi indicat să înlocuiești acumulatorul auto după aproximativ 4 ani, altfel riști ca bateria să te lase.

Ce fac dacă s-a descărcat bateria auto?
Dacă acumulatorul auto s-a descărcat, nu e cazul să disperi. Poți să apelezi la câteva trucuri menite să te ajute să ieși din impas. Iată ce poți face în acest sens:

Solicită ajutor specializat
Dacă ai probleme cu bateria auto, ar fi indicat să apelezi la un service specializat. Grație cunoștințelor tehnice precum și a experienței necesare, specialiștii pot efectua verificări tehnice pentru a depista problemele și în cele din urmă pentru a le rezolva.

Utilizează un redresor auto
Redresorul auto este un dispozitiv electric care transformă curentul alternativ în curent continuu. Dacă nu ai încă un astfel de aparat ar fi cazul să te gândești să achiziționezi unul în viitor deoarece ți-ar putea fi util. Conducătorii auto utilizează redresorul auto în cazul în care temperaturile cu minus duc la descărcarea bateriei auto.

Cum se folosește corect redresorul auto?
Dacă te-ai încumetat să achiziționezi un redresor auto, iată câteva sfaturi de utilizare pe care le poți urma:
Mai întâi, consultă instrucțiunile de utilizare pe care producătorul le oferă și respectă-le cu strictețe.
Atenție! Atunci când demontezi bateria auto, nu atinge clemele de părțile metalice ale caroseriei. În caz contrar, ai putea provoca un scurtcircuit.
Verifică spațiile de evacuare a gazelor. În timp ce se încarcă bateriile auto pot emana diverse gaze ce pot produce explozii. Fii atent la țigări, scântei sau orice alte surse de foc!
Scoate clema bornei pozitive (+). Mai apoi, se recomandă să fixezi bornele pe rând la cleștii redresorului, adică minus (– )la( –) și plus(+) la (+);
Fiecare model de redresor auto este diferit. Există redresoare auto care pot avea mai multe poziții de încărcare. Așadar, trebuie fixat în funcție de indicațiile oferite de producător;
Pune încărcătorul de baterii auto în priză sau cuplează-l la o sursă de energie;
După încărcarea completă a bateriei auto, va trebui să scoți pe rând cleștii aparatului, ținând de partea izolată. Ulterior, decuplează redresorul de la sursa de curent.
Nu lăsa bateria auto la încărcat fără a fi sub supraveghere, indiferent de calitatea redresorului auto pe care l-ai achiziționat.

Cum știu dacă s-a încărcat bateria auto?
Specialiștii susțin că un acumulator auto este încărcat atunci când există o degajare uniformă în toți elemenții săi, iar densitatea electrolitului este stabilizată în jurul valorii de 1,28 g/cm cub. Când încărcarea e pe punctul de a se finaliza tensiunea de la bornele bateriei auto trebuie să atingă valori de 15,8-16,5 V. Sursa: auto-bild.ro

Stirea anterioara

Magazin de echipamente de schi! Vă așteptăm în orice perioadă!

Stirea Urmatoare

I.S.U. Botoșani scoate la concurs patru posturi din sursă externă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.