Bilete de tratament pentru pensionari. Lista completă stațiuni 2024 de la Casa de Pensii

Bilete de tratament pentru pensionari. Lista completă stațiuni 2024 de la Casa de Pensii

Casa de Pensii a deschis sesiunea de depunere a cererilor pentru acordarea biletelor de tratament pentru stațiunile balneare. Iată stațiunile în care pensionarii pot merge în acest an.

Bilete tratament balnear. A fost făcută publică lista stațiunilor unde se oferă bilete de tratament pentru pensionari în acest an. Care sunt destinațiile accesibile pentru această categorie de persoane?

Stațiunile pentru care pensionarii primesc bilete de tratament
Pe lista stațiunilor pentru care pensionarii din România primesc bilete de tratament se numără:

Amara
Bala
Bisuza
Buziaș
Covasna
Geoagiu
Lacul Sărat
Moneasa
Nicolina
Olănești
Pucioasa
Monteoru
1 Mai

Pentru anul curent, în cadrul unităților de tratament balnear care sunt proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, se vor pune la dispoziție 60.420 de bilete de tratament. Suma alocată acestor facilități ajunge la 400.000 mii de lei până în 2024.

Tariful pentru biletul de tratament balnear acoperă costurile pentru un tratament de 12 zile.

Procedura de depunere a cererilor, deschisă pe 22 ianuarie
Procedura de depunere a cererilor pentru voucherele de tratament a fost oficial deschisă la data de 22 ianuarie, marcând începutul procesului de acordare a biletelor pentru anul curent.

Chiar dacă sistemul de acordare a voucherelor de tratament are acoperire la nivel național, iar biletele sunt disponibile pe scară largă, prima comunicare oficială pe acest subiect a fost emisă de Casa Județeană de Pensii Bihor.

Dacă îndepliniți criteriile de eligibilitate, este esențial să depuneți cererile pentru a beneficia de bilete de tratament în diverse stațiuni.

Pentru a vă înregistra în vederea obținerii biletelor de tratament în România în calitate de pensionar, procedura rămâne neschimbată în anul 2024, conform informațiilor furnizate de Casa de Pensii.

Pentru a vă înscrie în vederea obținerii biletelor de tratament în România, fie că sunteți pensionar sau alt beneficiar, este esențial să completați o cerere tip, pe care o puteți descărca de la acest link. În plus, în funcție de categoria din care faceți parte, veți avea nevoie de următoarele documente:

1. Pensionari:
– Actul de identitate

2. Persoane beneficiare ale Legii 448/2006:
– Actul de identitate
– Certificatul de încadrare în grad de handicap și programul de recuperare (în cazul în care handicapul nu este permanent)

3. Beneficiari ai Legii 189/2000:
– Actul de identitate
– Hotărârea Legii 189/2000

4. Beneficiari ai Decretului-Lege 118/1990:
– Actul de identitate
– Hotărârea Decretului-Lege 118/1990

5. Veterani de război:
– Actul de identitate

6. Asigurați:
– Actul de identitate

7. Șomeri:
– Actul de identitate
– Cuponul de indemnizație șomaj din luna anterioară depunerii cererii

Stirea anterioara

Ce trebuie să facem pentru a cumpăra antibiotice din farmacie fără rețetă

Stirea Urmatoare

Lucian Trufin: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.