Guvernul dă aviz negativ la pensiile speciale ale aleşilor. „Nu ne lasă FMI”

Guvernul dă aviz negativ la pensiile speciale ale aleşilor. „Nu ne lasă FMI”

Acordul cu FMI este util în momente delicate din politica internă. Ca să nu îşi supere colegii de partid, dar nici să nu îşi pună opinia publică în cap, şeful PSD şi al Executivului a anunţat că acordul cu FMI obligă Guvernul pe care îl conduce să dea un aviz negativ proiectului de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Guvernul va transmite saptamana viitoare punctul de vedere legat de proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, iar acesta va fi negativ, conform prevederilor din acordul cu Fondul Monetar International (FMI), a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Intrebat cand va trimite Guvernul un punct de vedere referitor la pensiile parlamentarilor, seful Guvernului a precizat ca acesta va fi transmis foarte repede, si anume saptamana viitoare.

Intrebat de asemenea daca acesta va fi pozitiv sau negativ, Ponta a raspuns: "Negativ, bineinteles. Conform acordului nostru cu FMI", potrivit Ziare.com.

Conducerea Parlamentului a decis, la finele lunii aprilie, sa trimita proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari la comisiile de specialitate, cu termen de doua saptamani pentru elaborarea raportului.
Pensiile speciale pentru aleși, în dezbatere parlamentară

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleși a intrat în dezbatere parlamentară la sfârşitul lunii aprilie, Comisia comună privind Statutul deputaților și senatorilor având termen două săptămâni pentru întocmirea raportului, potrivit unei decizii a Birourilor permanente reunite.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 96/2006 privind Statutul senatorilor și deputaților trebuie primească în acest termen avizul Consiliului Legislativ și punctul de vedere al Guvernului.

De asemenea, au fost sesizate pentru aviz Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus la Parlament după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la Opoziție.

Proiectul prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, a precizat marți deputatul PSD Petre Daea, unul dintre inițiatori.

Stirea anterioara

Colban confirmat pe banca echipei FCM Dorohoi pentru sezonul următor. V. Mihalachi: „Ca să faci performanţă, trebuie să rezişti sub o presiune puternică”

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.