Fiscul te controlează pe Facebook și pe Instagram. ANAF face măcel în România!

Fiscul te controlează pe Facebook și pe Instagram. ANAF face măcel în România!

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat vineri, 7 octombrie, că Fiscul a demarat controale pe reţelele sociale pentru a-i depista pe românii care realizează venituri în mediul online. Inspectorii ANAF verifică fotografiile care pot conține date despre casele, mașinile sau banii din conturi care nu au fost declarați la Fisc.

„Încercăm să obținem de pe site-urile web şi să identificăm persoanele care obțin venituri din site-urile pe care le accesează. Folosim nişte programe de extragere de date şi vedem pe ce conturi apar mai multe accesări, verificăm dacă şi-au declarat veniturile de pe site-urile de socilaizare. Iar dacă veniturile identificate de la aceste platforme nu corespund cu cele declarate începem verificările. Până acum sunt verificate 128 de persoane, iar pentru 58 au fost emise şi deciziile de impunere. Valoarea totală este peste 5,6 milioane de lei”, a explicat Lucian Heiuş, şeful ANAF, în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

ANAF a creat deja un ghid special pentru influenceri
Vă amintim că, anul trecut, ANAF a emis un ghid special pentru influenceri. Fiscul i-a informat, astfel, pe acești români în legătură cu obligațiile fiscale pe care le au. Veniturile impozabile cuprind atât veniturile în bani, cât și produse, servicii sau călătorii.

„Adică cei care obțin venituri din aceste noi profesii, vrem să vedem dacă ei au declarat și au achitat obligațiile pe veniturile pe care le-au obținut din acest gen de activitate”, a spus, anterior, Lucian Heiuș în cadrul unei conferințe de presă.

De altfel, ANAF a pus ochii și pe românii cărora le place să posteze în mediul online fotografii cu mașinile de lux și cu casele scumpe pe care le au. Lucian Heiuș declara, anterior, că inspectorii ANAF vor căuta să afle de unde provin aceste sume de bani sau în ce au fost investite.

„Trebuie să facem aceste controale privind situația fiscală personală. Sunt persoane care au o avere cel puțin afișată foarte mare și care se constată că nu și-au plătit sau nu au avut veniturile care să justifice de unde au acești bani”, a explicat el.

El a vorbit atunci și despre situația profesorilor care dau meditații. Potrivit spuselor sale, s-a înmulțit numărul celor care și-au făcut PFA-uri cu acest domeniu de activitate. Lucian Heiuș a dat drept exemplul un profesor care a declarat venituri de vreo 60.000 de euro și a plătit impozit.

„Ceea ce ne dorim noi, ca ANAF, nu este să mergem să controlăm și să prindem pe cineva, ci ne dorim contribuabilii din România să aibă un comportament fiscal corect. Nu este o prioritate pentru noi de a controla și nu a fost niciodată”, a spus șeful Fiscului.

Stirea anterioara

Anunț pentru bărbații între 18 și 45 de ani! Ȋncep recrutările în Armata Română

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.