Cum poţi să iei 10.000 euro de la stat pentru o afacere

Cum poţi să iei 10.000 euro de la stat pentru o afacere

Nu mai există limita de vârstă de 35 de ani care te făcea eligibil pentru suma de 10.000 euro de la stat în caz că vrei să începi o afacere. Începând din 11 iulie, orice debutant în afaceri are o şansă la finanţare, dacă se prezintă cu un plan de business serios.

Guvernul e eliminat prevederea legată de limita de vârstă în cazul Programului pentru tinerii debutanţi, dar au rămas alte condiţii de participare pe care trebuie să le respecţi.

Legea nr.97/2014 privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri a fost publicată în Monitorul Oficial nr.506 din 8.07.2014 , urmând să intre în vigoare începând cu data de 11 iulie 2014.

Noutatea pe care o aduce această lege este eliminarea pragului de vârstă de maxim 35 ani existent în legea anterioară.

Astfel, se poate permite accesul la facilităţile acordate tuturor întreprinzătorilor debutanţi, indiferent de vârstă, care doresc să desfăşoare o activitate economică pentru prima dată prin intermediul unei microîntreprinderi (SRL-D), se precizează într-un comunicat al Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism (DIMMMAT).

Debutanţii în afaceri pot depune proiecte pentru a primi un credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care fac dovada surselor de cofinantare, se spune în actul normativ.

Sumele disponibile permit unui număr de minim 550 de debutanţi în afaceri pe an să primească de la stat o alocaţie financiară nerambursabilă reprezentând cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri. Programul va continuă până în anul 2020.

Alte facilităţi de care beneficiază debutanţii în afaceri:

- nu plătesc taxe la Oficiul Comerţului când înfiinţează SRL-D;

- nu plătesc contribuţii sociale pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminată;

- primesc garanţii de la Fondul National de Garantare al Creditelor pentru IMM ca să-şi poată contracta credite bancare;

Instituţiile care gestionează proiectele şi finanţarea sunt Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (O.T.I.M.M.C.) în a cărui rază de competenţă îşi are sediul social IMM-ul respectiv, iar datele sunt centralizate de Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism (DIMMMAT).

Toate informaţiile necesare pentru obţinerea celor 10.000 de euro de la stat se găsesc pe site aippimm.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile, publicate de ANAF

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.