Comuna Cristineşti -  sosirea unui septembrie cultural - FOTO

Comuna Cristineşti - sosirea unui septembrie cultural - FOTO

Parcul “Ioan şi Natalia Corbu” din Damileni, unul din satele componente ale comunei Cristineşti, a fost pentru o zi, punctul de atracţie cultural-artistic pentru sute de spectatori, întrucât, duminică, 1 septembrie 2013, Primăria, împreună cu Consiliul Local, au organizat o nouă ediţie a “Zilelor comunei”.

Suntem convinşi că, formula cea mai potrivită de început, a prezentării succinte a celei de-aVIIa ediţie a acestui eveniment, este remarcarea diversităţii şi a concepţiei originale, în proiecţia desfăşurătorului, fără discursuri care să altereze evoluţiile artistice, dar mai ales, fără “dedicaţii politice”, specifice anilor electorali, conferindu-se astfel, valoarea adevărată expresiei “fiii satului”.

Au rezultat o suită de prefaţări şi confesiuni, aproape spontane, scurtissime, dar cu mesaj, aparţinând, în principal, primarului Marinel Stredie şi prof. dr. Angela Paveliuc-Olaru.

„Sunt momente ale istoriei unei localităţi ce îşi pătrează mereu interesul şi actualitatea, fiind readuse periodic în atenţia comunităţii. Un asemenea moment, care a devenit în timp o carte de vizită pentru noi, îl reprezintă ZILELE COMUNEI CRISTINEŞTI. De fiecare dată, este un prilej de bucurie să reascultam ansambluri muzicale şi interpreţi consacraţi cu sonoritate şi stil care promovează autenticul”.

Aşa rezuma, iniţiatorul acestei manifestări, primarul Marinel Stredie, semnificaţia acestui fapt de cultură, înscris în şirul unor evenimente botoşănene similare, pentru care se depun eforturi lăudabile, greu de estimat în zilele noastre.

Despre această manifestare, cu caracter local, însă nu mai puţin semnificativă decât orice sărbătoare care priveşte o comunitate, Danut Pop-presedintele PER, a remarcat, pentru DorohoiNews : “Venim la Cristineşti, de la prima ediţie a acestui eveniment. Apreciem sărbătorile rurale, pe care le considerăm ca fiind adevărate oportunităţi ale contactului publicului cu scena, cu prezenţe artistice valoroase.”

Programul a coagulat alături de momentele artistice, evocarea personalităţii fostului prof. dr. Ioan Murariu, autor de monografii locale, acordarea numelui acestuia şcolii gimnaziale din localitatea de centru şi înmânarea de diplome familiilor care îşi sărbătoresc cincizeci de ani de la căsătorie.

Cu siguranţă, cei care au trecului pragul Cristinestiului, venind dinspre Ibăneşti, Suharău sau Dragalina, au fost cu faţa spre “Corola de minuni” a satului, spre simbolurile zonei, care este o părticică din fresca patrimoniului cultural al judeţului Botoşani.

„De fiecare dată când vin la Cristineşti, revăd locurile pe care le prefer, din localitate şi din împrejurimi. Dar de fiecare dată descopăr realităţi noi sau, în cele ştiute, detalii pe care le trecusem cu vederea.”, a conluzionat în acest sens, cunoscutul etnograf Angela Paveliuc-Olaru.

Sursa:  DorohoiNews.ro

[gallery link="file" orderby="rand"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sfințire Complex Parohial Protopopiatul Dorohoi, Parohia „Sf.Gheorghe” din Ionășeni, Vf. Câmpului - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.