CJ Botoșani finanțează proiecte în domeniile cultură, educaţie, culte, sport și în domeniul tineretului

CJ Botoșani finanțează proiecte în domeniile cultură, educaţie, culte, sport și în domeniul tineretului

În baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general și a Legii tinerilor nr. 350/2006, Consiliul Județean Botoșani finanțează un număr de 10 proiecte, dintre care: 9 în domeniile cultură, educaţie, culte, sport și unul în domeniul tineretului. 

„Imi doresc ca aceste proiecte să-și atingă scopul pentru care au fost finanțate și să rezoneze cu așteptările noastre. Luni, 10 iulie 2017, în Aula Magna a Colegiului Național "A.T. Laurian" a avut loc lansarea proiectului "Respect pentru verde, respect pentru Botoșani" realizat de Asociația de Tineret "2010 EUROPA" în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani - finanțatorul principal care susține proiectul cu suma de 28.835 lei. Proiectul are ca scop promovarea unor metode de educație ecologică adresate tinerilor prin cunoașterea ariilor protejate din Județul Botoșani și încadrarea acestora în spațiul național și european, cultivând totodată respectul și comportamentul eco-protectiv față de natură. Menirea sa este de a forma convingeri, sentimente, conduite, educația ecologică fiind, în fond, o educație morală" a declarat președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

De asemenea, activitățile propuse în proiect urmăresc implicarea tinerilor în vederea formării și dezvoltării unei conștiințe ecologice care va genera comportamente ce vor contribui la definitivarea personalității și conștiinței viitorilor cetățeni. În cele mai multe dintre activitățile ce urmează a fi desfășurate tinerii vor fi în mijlocul naturii, vor fi învățați să iubească natura și vor fi informați despre speciile existente în zona respectivă, despre fenomenele naturale, vor avea ocazia să admire locuri deosebite atât la nivel județean, național dar și europen astfel încât, prin comparație, să multiplice exemplele de bună practică.

În urma experiențelor dobândite, participanții la proiect vor identifica 10 motive pentru care natura trebuie protejată, 10 reguli de comportament în natură și 10 propuneri de remediere a unor probleme identificate și vor realiza o expoziție fotografică tematică și un pliant de informare care se va distribui în centrele de informare turistică din Botoșani și Dorohoi.

Stirea anterioara

Accident rutier produs pe Calea Națională din cauza neatenției

Stirea Urmatoare

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.