Botoșani: Indemnizaţiile de conducere ale directorilor, secretarilor şi contabililor din şcoli

Botoșani: Indemnizaţiile de conducere ale directorilor, secretarilor şi contabililor din şcoli

Noi indemnizaţii de conducere pentru directorii şi directorii adjuncţi, secretari şi contabili şefi din şcoli. Acestea au fost stabilite, începând cu 1 septembrie, de către Primăria Botoşani. Este pentru prima dată când ordonatorul de credite umblă la indemnizaţiile de conducere din şcoli. Viceprimarul Cătălin Alexa a declarat că la stabilirea noilor indemnizaţii s-a ţinut cont de performanţele celor care deţin funcţii de conducere, de complexitatea activităţii acestora, dar şi de mărimea unităţii de învăţământ. Potrivit acestuia, dacă înainte unele indemnizaţii de conducere ajungeau la 40 şi chiar până la 50% în unele cazuri, acum cea mai mare este de până în 35%, scrie botosaninews.

Surse din primărie susţin că directorii liceelor care deţin internate şi cantine vor beneficia de maxim de spor de conducere, adică 35%, restul urmând să primească maximum 30%.

În ceea ce priveşte directorii adjuncţi, aceştia vor primi 25% la unităţile liceale cu cantină şi internat, iar restul maxim 20%.

Din luna septembrie s-a umblat la procentele indemnizaţiilor de conducere de la directori şi directori adjuncţi de şcoli, la secretari şefi şi contabili şefi astfel încât să ne încadrăm în limitele bugetare. Au fost discuţii, negocieri şi s-a ajuns în cele din urmă la un procent care se acordă funcţie de performaţele avute de cei cu funcţie de conducere, de mărimea şcolii“, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

La rândul său, Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, susţine că noile indemnizaţii de conducere au fost stabilite conform legii, însă în şcoli au apărut deja comentarii vizavi de modul cum s-au acordat aceste indemnizaţii.

Ordonatorul de credite a reanalizat indemnizaţiile şi le-au stabilit în baza unor criterii. De exemplu, la directori sunt între 25 şi 35% şi s-au dat indivividual, pe şcoli. Într-o şcoală a dat mai mult, într-o şcoală mai puţin. Şi există discuţii că unităţile şcolare nu au fost ierarhizate corect, că o unitate care are mai puţine clase şi mai puţini elevi secretarul primeşte mai multă indemnizaţie, unde sunt mai mulţi elevi primeşte mai puţin“, a spus Axinte.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.