Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
DGASPC Botoșani anunță finalizarea proiectului privind casele de tip familial pentru copii cu dizabilități

DGASPC Botoșani anunță finalizarea proiectului privind casele de tip familial pentru copii cu dizabilități

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Social

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, organizează în data de 08 octombrie 2015 – începând cu ora 9,00 – la sediul din Botoșani, strada Maxim Gorki nr. 4 un eveniment prin care marchează Închiderea Centrului de Plasament ELENA DOAMNA Botoșani și dezvoltarea alternativelor de tip familial și de asemenea, finalizarea proiectului de dezvoltare a șase case de tip familial pentru copii cu dizabilități in cadrul Complexului de case de tip familial „Sf Mina„ Botoșani.

Primul proiect a fost realizat cu sprijinul Fundației „Hope and Homes for Children” România și a constat in reabilitarea și dotarea unui nr. de 5 apartamente în municipiul Dorohoi in care au fost mutați la începutul anului școlar 2015 -2016,  27 de copii și tineri din Centrul de Plasament Elena Doamna Botoșani și asemenea, formarea personalului care va lucra în cele 5 apartamente. O parte distinctă a acestui proiect a fost și o componentă de sprijin material în scopul prevenirii separării copiilor de familie și solicitarea unor măsuri de protecție precum și suport material pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului.

Al  2 – lea proiect reprezintă dezvoltarea a 6 case de tip familial care au fost create  urmare a Convenţiei de asociere/parteneriat intre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, Fundaţia „SERA ROMANIA” şi Fundaţia „Hope and Homes for Children” România. Acestea au ca şi obiectiv principal asigurarea calităţii vieţii copiilor cu handicap, într-un mediu cat mai apropiat de modelul familial permiţându-le să beneficieze de servicii de îngrijire, recuperare şi integrare socială.

În 5 case de tip familial s-au mutat aproximativ 60 de copii cu dizabilități in perioada 2013 -2015 iar in prezent s-a finalizat construcția respectiv dotarea celei de a 6-a casă de tip familial destinată copiilor cu dizabilități. Împreună, cele 6 case alcătuiesc Complexul de case de tip familial „Sf Mina„ Botoșani.

ZiareBotosani.ro

Social: Alte articole din Botosani