Asociația ADOR: 1 an de la masacrul din 11 mai

Asociația ADOR: 1 an de la masacrul din 11 mai

Acum un an, la primlele ore ale diminetii, voluntarii recent infiintatei Asociatii Ador mergeau la padocul public pentru a elibera de acolo 18 catei. O parte din ei aveau deja case in Anglia, o parte urmau sa fie promovati pentru adoptiile locale si internationale. Cu o zi in urma, aceiasi voluntari fusesera la padocul public pentru a-i alege.

Din nefericire, nimeni nu a anuntat reprezentantii asociatiei de ceea ce urmau sa vada. Toti cateii mangaiati si hraniti cu o zi inainte, printre care zeci de puiuti zaceau inghesuiti in saci de plastic transparenti, fara suflare. Peste noapte in padocul public avusese loc masacrul de care urma apoi sa auda o lume intreaga.

Singurii catei care au supravietuit ca prin minune,au fost adoptati de Asociatia Ador si sunt, cu totii acum, fericiti in casele lor, la familii din Suedia, Germania sau Olanda.

In anul care a trecut Asoaciatia Ador a avut de intampinat numeroase dificultati in incercarea de a ajuta cateii din adapostul public: initial voluntarilor Ador li s-a interzis sub orice forma accesul in padooc, si li s-a dat voie sa intre numai in urma scandalului care a urmat descoperirii faptului ca in vara, cateii din padoc nu au fost hraniti saptamani intregi si mureau prin boli si infometare. Din acel moment Asociatia Ador a hranit in mod constant cateii din adapostul public din fonduri proprii sau din donatiile cetatenilor romani sau straini, ori au supravegheat activitatea de hranire a cateilor realizata de catre angajatii primariei.

In vara anului 2011 in adapsotul public Botosani au murit de foame, boli si stres alti 350 de catei. In ultimul an au murit probabil un numar de catei cuprins intre 700 si 1000. Primaria Botosani nu a facut nimic pentru a imbunatati conditiile de viata ale cateilor din adapost si nici pentru a reduce numarul cateilor de pe strazile orasului.

Prin eforturi proprii Asociatia Ador a adus in Botosani echipa de chirurgi condusa de Nancy Janes, care vor steriliza intre 18 si 31 mai cateii cu si fara stapan inscrisi in campania de sterilizare gratuita de catre cetatenii orasului. De asemenea, Asociatia Ador a adoptat in Romanina si Europa un numar de 400 de catei din adapostul public Botosani sau de pe strazile orasului. Este pentru prima oara cand in Botosani se face in sfarsit ceva decent, civilizat, european pentru acesti caini comunitari.

Problema cainlor fara stapani are solutii, important este ca cei responsabili cu rezolvarea lor sa fie dispusi sa aleaga metode civilizate si corecte, metode care au dat rezultate peste tot in lume, fara sa se mai gandeasca la cainii strazii ca la o afacere buna ci ca la o problema cetateneasca de care ne lovim zilnic atat iubitorii cat si neiubitorii de caini.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.