Ajutați angajatorii din Europa să înțeleagă mai ușor care sunt competențele și calificările dumneavoastră

Ajutați angajatorii din Europa să înțeleagă mai ușor care sunt competențele și calificările dumneavoastră

Probabil că ați auzit despre CV-ul Europass, care vă permite să creați un CV ușor de citit și de înțeles de către orice angajator din Europa. Dar știați că vă puteți crea și un pașaport european al competențelor? Acesta constă într-un set de până la patru documente cu ajutorul cărora toate competențele și calificările dumneavoastră devin, la rândul lor, ușor de înțeles pentru potențialii angajatori europeni.

Pașaportul european al competențelor este compus din maximum patru documente, dar nu sunteți obligat să includeți decât ceea ce considerați că vă este util în căutarea unui loc de muncă! Pașaportul lingvistic este un document pe care vi-l creați singur, iar documentul de mobilitate Europass, suplimentul la diplomă și suplimentul la certificatul profesional sunt emise de organizația sau instituția care acordă diploma sau certificatul, pentru a oferi detalii privind educația, formarea și experiența dumneavoastră. Trebuie să aveți în vedere faptul că sistemul de învățământ și de formare din țara angajatorului european poate fi foarte diferit!

Pașaportul lingvistic european – Este util în special pentru angajatorii care recrutează candidați din alte țări europene.Aceștia pot vedea clar din pașaportul lingvistic ce limbi vorbiți, la ce nivel, dacă ați avut experiențe în străinătate sau dacă dețineți certificate care atestă cunoașterea limbilor străine. Ca și în cazul CV-ului Europass, puteți să vă creați cu ușurință pașaportul online și să îl descărcați sau să îl trimiteți direct la adresa dumneavoastră de e-mail.

Documentul de mobilitate Europass – Acesta înregistrează cunoștințele și competențele pe care le-ați dobândit în timpul experienței dobândite într-o altă țară europeană și este întocmit de cele două organizații partenere implicate – prima din țara care v-a trimis, iar a doua din țara în care ați fost plecat. Ați făcut un stagiu într-o întreprindere, ați studiat un semestru în străinătate în cadrul programului universitar Erasmus sau ați efectuat un stagiu de muncă voluntară pe durata verii? Tot ce trebuie să faceți este să rugați organizația care v-a trimis în străinătate să contacteze Centrul Național Europass din țara sa.

Suplimentul la diplomă – Suplimentul Europass la diplomă este emis de instituția de învățământ superior care v-a acordat diploma. Acesta ar putea fi important pentru angajatori, deoarece furnizează informații cu privire la studiile care au condus la obținerea diplomei. Rețineți totuși că suplimentul la diplomă nu înlocuiește certificatul (deci va trebui să le trimiteți pe amândouă!), şi nici nu garantează recunoașterea.

Suplimentul la certificatul profesional – Suplimentul la certificatul profesional este similar cu suplimentul la diplomă, dar se acordă pentru certificatele de formare profesională. Și acesta poate fi foarte util, deoarece cursul pe care l-ați urmat într-o țară poate să fie foarte diferit de cursul obişnuit pentru același loc de muncă în altă țară europeană. Vizitați site-ul Europass pentru a afla cum puteți obține acest supliment!

Pașaportul european al competențelor – Puteți să încărcați cu ușurință oricare dintre cele patru documente indicate mai sus, plus orice certificat sau foaie matricolă pe care doriți să le includeți, pentru a vă crea propriul pașaport european al competențelor. Acesta este un portofoliu electronic care va oferi angajatorilor o imagine cuprinzătoare a competențelor și calificărilor dumneavoastră. În plus, el reunește toate documentele într-un singur fișier, cu o pagină de cuprins, ceea ce îl face să fie ușor de vizualizat și de gestionat.

Să nu uităm CV-ul Europass!

CV-ul Europass are un aspect simplu și la obiect, ușor de recunoscut și de înțeles în toată Europa. Puteți alege cu ușurință ce câmpuri doriți să includeți sau dacă să inserați o fotografie sau nu. În plus, are un mod de prezentare practic și este ușor de actualizat ulterior. Puteți să lucrați la el online și să îl descărcați ca PDF, ca document Word, ca document în format deschis sau ca XML, sau să îl trimiteți direct la adresa dumneavoastră de e-mail.

Pentru a obține o evaluare oficială a calificărilor dumneavoastră, puteți contacta centrul NARIC din țara în care doriți să plecați.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.