Vitamine şi minerale de care nu te poţi lipsi

Vitamine şi minerale de care nu te poţi lipsi

Dacă stai departe de prăjeli şi de dulciuri şi ai uitat complet de băuturile carbogazoase, probabil eşti convins(ă) că ai o dietă sănătoasă şi echilibrată. Totuşi, resimţi efectele oboselii şi constaţi că, deşi ai reuşit să dai jos câteva kilograme, nu eşti deloc în formă. Motivul: o alimentaţie sănătoasă nu înseamnă exclusiv renunţarea la plăcerile culinare interzise, ci presupune varietate.

Organismul functioneaza la parametri optimi numai atunci cand primeste toate tipurile de nutrienti. Acest lucru e posibil printr-o dieta echilibrata, bazata pe diversitate. Cea mai mare problema a persoanelor care doresc sa slabeasca este ca se concentreaza pe anumite grupe de alimente, pe care le consuma exclusiv, crezand ca asa vor obtine rezultate maxime. In consecinta, organismul e privat de o serie de substante nutritive, gasite in alimentele pe care le ocolim sau la care pur si simplu nu ne gandim ca pot fi incluse in meniu.

Aceeasi problema o au si cei cu un program de lucru incarcat, care nu le permite sa manance la ore fixe sau sa-si planifice gustari sanatoase. Aceste persoane se bucura, de obicei, de o singura masa copioasa pe zi – cel mai adesea seara –, se vad nevoite sa sara peste micul dejun si isi potolesc foamea la birou cu fast-food, covrigei sau biscuiti rontaiti deasupra tastaturii.

Daca te recunosti in una dintre cele doua situatii, probabil ca si tu ai unele carente nutritionale si ar fi bine sa inveti sa-ti diversifici alimentatia. Iata care sunt principalele 4 vitamine si minerale ce nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta, asa cum au fost stabilite de Academia Americana de Nutritie si Dietetica, care sunt dozele zilnice recomandate si de unde poti sa le obtii.

Potasiu

Toata lumea stie ca are nevoie de calciu sau de vitamina C, dar potasiul nu pare a fi printre preocuparile celor care vor sa manance sanatos. Cu toate acestea, este un mineral esential in reglarea tensiunii arteriale. Sodiul creste tensiunea, iar potasiul o coboara; prin urmare, daca esti nedespartit(a) de solnita, e bine sa contrabalansezi efectul sarii cu alimente ce contin potasiu. Un alt mare beneficiu al acestui mineral este ca poate ajuta in cazul pietrelor la rinichi sau al pierderii de masa osoasa. De cat ai nevoie: Pentru majoritatea adultilor, doza zilnica recomandata este de 4.700 miligrame. Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.