Vitamina E previne bolile degenerative și protejează pielea

Vitamina E previne bolile degenerative și protejează pielea

Este deja de știut că întreg necesarul de vitamine se poate obține dintr-o farfurie fără a mai fi nevoie de vizite la farmacie după vitamine de sinteză.

Vitamina E, de care organismul are nevoie pentru a fi sanatos si oricand in forma, este un antioxidant puternic care protejeaza de actiunea distructiva a poluarii, dar contribuie si la prevenirea bolilor degenerative - a celor de inima, accidente vasculare cerebrale, artrita, diabet, cancer.

La nivel celular, vitamina E asigura schimburile de gaze, previne formarea cheagurilor de sange, stimuleaza fertilitatea, reduce bufeurile. De asemenea, vitamina E apara pielea de efectele nocive ale razelor de soare, mentine sanatatea, supletea si tineretea tesuturilor, ajuta la vindecarea ranilor, eczemelor si chiar a zonei zoster.

Studiile recente au constatat ca excesul de vitamina E nu este toxic, iar deficienta de vitamina E in corp este foarte rar intilnita, deoarece majoritatea alimentelor cu care ne hranim zilnic contin vitamina E, iar aceasta este stocata in organism si nu eliminata.

Deficitul de vitamina E duce la oboseala si anemie, ranile se vindeca greu, pielea imbatraneste inainte de vreme, apare infertilitatea sau avortul spontan.

Vitamina E din alimente poate fi distrusa prin prelucrarea termica, fierbere sau coacere a alimentelor, prin congelarea si depozitarea pe perioade lungi ori expunerea lor prelungita la aer. De aceea cel mai adesea se recomanda consumul de alimente proaspete, chiar daca asta presupune mai multe drumuri la magazine sau piata pentru aprovizionare.

Alimentele care contin vitamina E in cantitati mari sunt: uleiurile vegetale, nucile, alunele, zarzavaturile, cerealele integrale, soia si germenii de grau.

Uleiul de masline, cea mi buna sursa

Uleiul de masline, foarte bogat in vitamina E, nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. Este foarte bun la salata, dar si de uns o rosie feliata atunci cand vrei s-o mananci cu cas proaspat sau cu cascaval. Una - doua linguri de ulei de masline, luate zilnic, dimineata sau seara, te ajuta in caz de digestie grea, dar este bun si pentru sanatatea parului, pielii si a ochilor.

Uleiul de masline este recomandat pentru masajul pielii. Datorita vitaminei E din compozitie, uleiul de masline protejeaza epiderma, ii mentine supletea, sanatatea si prospetimea.

Persoanele care au acnee si puncte negre ar trebui ca macar de cateva ori pe saptamana sa-si maseze fata cu ulei de masline. Dupa 20 de minute se spala fata cu apa calduta si sapun pentru copii.

Daca te-ai ars la plaja, uleiul de masline face minuni. Racoreste pielea, ajuta la disparitia usturimii, vindeca ranile mai repede si toate acestea pentru ca vitamina E este foarte bine reprezentata in compozitia sa.

 

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Botoșănean de 25 de ani, reținut pentru tâlhărie calificată

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.