Vezi cu ce plante ne putem trata ficatul

Vezi cu ce plante ne putem trata ficatul

Dacă în ultima vreme vă simţiţi mai obosiţi şi chiar vă supără ficatul, aveţi un aliat de nădejde în anumite ierburi, dar şi în consumul de fructe şi de legume.

Indiferent dacă aveţi o perioadă mai stresantă, aţi muncit mai mult sau aţi mâncat prea multă carne în ultima vreme, este de aşteptat ca ficatul să obosească şi să vă facă probleme. În acest caz, recurgeţi la granule de polen. După mesele principale ale zilei, luaţi 30 g de polen şi vă veţi simţi mai bine. De asemenea, ceaiul de ţintaură – o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită – băut înainte de mesele principale are proprietatea de a ameliora bolile ficatului.

Rostopasca ajută şi vezica biliară

Ceaiul de rostopască face adevărate minuni în afecţiunile hepatice şi contribuie la creşterea secreţiei biliare. Ceaiul se prepară dintr-o jumătate de linguriţă de plantă la o ceaşcă de apă clocotită. Dar nu beţi tot ceaiul odată deoarece este toxic pentru organism, aşa că luaţi o singură linguriţă la fiecare trei ore.

Sunătoarea stimulează secreţiile

Cu proprietatea de a calma stările inflamatorii şi de a stimula secreţiile, sunătoarea se utilizează sub formă de infuzie pentru tratarea ficatului. Se infuzează două linguri de plantă în 250 ml de apă clocotită. De asemenea, puteţi prepara o infuzie din frunze de spanac, ce contribuie la ameliorarea afecţiunilor hepatice.

Unguraşul, descongestionant

Pentru a normaliza activitatea ficatului, preparaţi o infuzie de unguraş – din două linguriţe de plantă la o ceaşcă de apă fiartă. Are efect descongestionant şi se administrează o lingură cu 30 de minute înaintea meselor principale. Un alt ceai care protejează ficatul este cel de coada-şoricelului. Se prepară din două linguri de flori la jumătate de litru de apă şi se bea după mesele principale ale zilei.

Grâul încolţit face minuni

„Foarte eficient în afecţiunile hepatice este grâul încolţit. Se toacă 100 g de grâu încolţit şi se amestecă cu 25 g de miere, puţin ulei de măsline şi chiar fructe, pentru a-i da un gust bun. Acest remediu se administrează zilnic, până la calmarea simptomelor. Dacă acestea nu cedează, trebuie să mergeţi la medic", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

„Dintre produsele apicole, păstrura este foarte eficientă, ea acţionând ca un dezinfectant al celulei hepatice." - Dr. Laurenţiu Luca

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.