Ți-e frică de microbi? Descoperă o metoda eficientă de creștere a imunității

Ți-e frică de microbi? Descoperă o metoda eficientă de creștere a imunității

Microbii sunt peste tot! Pentru a ține piept agenților patogeni care ne pândesc la tot pasul trebuie să ne întărim sistemul imunitar. Iar 70% din apărarea imunitară a organismului se află la nivelul florei intestinale. De aceea, cea mai importantă cale naturală de întărire a imunității este protejarea florei intestinale — scutul organismului împotriva infecțiilor.

Cum contribuie flora intestinală la apărarea naturală a organismului?

Flora intestinală este alcătuită din bacterii 'bune' și bacterii 'rele'. Pentru menținerea sănătății organismului, trebuie să existe un echilibru între aceste bacterii. O floră bacteriană echilibrată mărește capacitatea organismului de a combate infecțiile, conduce la eliminarea toxinelor, asigură un bun proces de digestie și de absorbție a nutrienților vitali. Toate acestea ajută sistemul nostru imunitar, creând un scut împotriva eventualilor agenți patogeni. Atunci când apar dezechilibre la nivelul florei intestinale, din cauza unui regim alimentar inadecvat, a administrării de antibiotice sau a tulburărilor de tranzit intestinal, bacteriile 'bune' au de suferit și nu-ți mai pot îndeplini rolul în digestia alimentelor și în cel de barieră împotriva microbilor.

Factori precum antibioticele, stresul sau unele boli digestive pot perturba echilibrul bacteriilor la nivel intestinal. Astfel apar dezechilibre majore care se extind și asupra sistemului imunitar. Știați că după numai o săptămână de tratament cu antibiotice, flora intestinală își reface proprietățile în decurs de șase luni?

Cum restabilim echilibrul florei intestinale și al sistemului imunitar?

PROBIOTICELE sunt microorganisme vii, benefice, care au capacitatea de a menține sau de a restabili echilibrul florei intestinale și de a susține sistemul imunitar. Cele mai importante probiotice sunt Bifidobacteriile și Lactobacilii. Acestea consolidează flora intestinală, ajută la menținerea agenților patogeni la distanță și limitează proliferarea bacteriilor dăunătoare. Un tip unic de probiotice sunt Bifidobacteriile și Lactobacilii Institutului Rosell din Franța. Aceste tulpini unice reprezintă noua generație de probiotice care și-au dovedit prin studii științifice contribuția la protejarea sistemului imunitar. De exemplu, potrivit unui studiu publicat în Infection and Immunity (2005), Lactobacillus helveticus Rosell-52 a demonstrat că poate stimula răspunsul sistemului imunitar prin creșterea numărului de celule imunitare. Astfel, o populație mai mare și mai competitivă de celule imunitare este gata să lupte împotriva infecției.

PREBIOTICELE sunt alte componente care ajută la restabilirea florei intestinate. Ele sunt substanțe nedigerate în intestinul subțire și sunt folosite în colon ca substanțe care ajută la dezvoltarea unor bacterii benefice.

Fructooligozaharidele — cele mai cunoscute prebiotice — sunt digerate selectiv de Bifidobacterii și astfel stimulează creșterea coloniilor de acest tip și evită dezvoltarea agenților patogeni, mai ales în cazul sugarilor.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.