Remedii pentru amorțeala mâinilor

Remedii pentru amorțeala mâinilor

De obicei, amorteala apare ca urmare a scaderii fluxului de sange intr-o anumita zona sau a lezarii nervilor. Amorteala este adesea asociata cu simptome ca senzatie de ace, intepaturi sau arsuri.

Cele mai multe cazuri nu sunt datorate unor afectiuni care sa puna viata in pericol, dar uneori amorteala poate fi produsa de accidente vasculare cerebrale si tumori. Iata ce poti face daca iti amortesc mainile:

Inainte de a merge la culcare, bea o lingura de ulei din seminte de in.
Potrivit mai multor studii, uleiul de in este un antiinflamator eficient care actioneaza cu precadere asupra extremitatilor corpului, ameliorand senzatia pe care o ai cand mainile iti amortesc.

Afunda-ti mainile in chiuveta cu apa rece.
Daca adaugi cateva cuburi de gheata, remediul va fi si mai eficient. Acesta va ameliora presiunea, inflamatia din jurul nervilor si durerea. Fa acest lucru inainte de a merge la culcare si vei observa ca te vei odihni mai bine.

Elimina sarea si bauturile acidulate din alimentatie.
Aceste produse accentueaza durerea si inflamatiile. Este bine sa le eviti, mai ales daca iti amortesc mainile.

Hidrateaza-te bine, bea cel putin doi litri de apa pe zi.
Ai putea, de exemplu, sa prepari o batura pe baza de anghinare, cu efecte diuretice si dezintoxicante, ce previne retentia de apa. Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi in apa cateva anghinare, iar apoi sa le strecori. Amesteca lichidul cu sucul de la jumatate de lamaie.

Este important sa incluzi vitamina B in alimentatie.
Carnea de ton, cartofii, bananele si toate legumele verzi cu frunze contin aceasta vitamina indispensabila pentru organism. in plus, poti gasi la farmacie sau la alte magazine cu produse de sanatate suplimente de vitamina B care vin in completarea dietei alimentare si te fac mai sanatos.

Ia-ti o banda elastica pentru maini.
Daca desfasori frecvent activitati manuale care te obliga sa-ti folosesti mainile sau incheieturile pentru mai multe ore, foloseste o banda elastica pentru incheietura mainii. Aceasta va exercita o presiune suficienta pentru a proteja nervii si incheieturile si pentru a preveni suprasolicitarea lor. sursa: sanatate.bzi.ro

Stirea anterioara

Activitate inedită la Școala „Grigore Antipa” Botoșani - Comunicarea prin intermediul reclamei - FOTO

Stirea Urmatoare

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.