Remedii naturale și rapide pentru arsuri

Remedii naturale și rapide pentru arsuri

Cand te arzi sau te oparesti usor, nu este nevoie sa te apelezi neaparat la serviciile de urgenta, mai ales pentru ca exista remedii rapide, ce ajuta la vindecare.

In primul rand, o arsura se baga sub jet de apa rece, acest lucru raceste pielea, stopeaza arsura si amelioreaza durerea. In al doilea rand, este nevoie de a trata zona sau zonele cat mai rapid si eficient. Iata, deci, remedii rapide pentru arsuri. Este bine de stiut, doar zonele mici si afectate superficial de arsura sunt tratabile acasa, orice alta rana din cauza arsurii, care este mai profunda trebuie tratata la spital. Daca, totusi, considerati ca nu v-ati ranit prea rau, puteti urma sfaturile rapide pentru arsuri.

Imediat dupa accidentul in urma caruia s-a produs arsura, se va tine zona afectata sub jet de apa rece. Daca nu aveti apa in zona, folositi orice, precum lapte, ceai rece, zapada. Este bine sa tineti arsura cel putin 20 de minute in apa sau lichid rece. Atunci cand apar inflamatii, se inlatura bijuterii, haine sau alte accesorii care pot strangula pielea.

Arsura se poate inveli cu o folie transparenta sau punga de plastic, peste care se pune un prosop inmuiat in apa rece sau chiar gheata. Acest bandaj temporar este menit sa impiedice infectarea si aparitia altor complicatii. Daca apar basiti, aveti grija sa nu se sparga, ele reprezinta stratul de protectie. Daca se sparg, atunci curatati cat mai bine zona si acoperiti cu un bandaj, dar nu foarte strans. Bandajul se poate lipi, iar in cazul arsurilor aveti nevoie de cat mai mult aer, pentru a permite ranii sa se vindece.

Un remediu simplu si rapid, dar si eficient este gelul proaspat de aloe vera. Rupeti o frunza de aloe si puneti sucul pe rana sau rani, de cateva ori pe zi. Se va vindeca foarte rapid si nu va lasa urme grave. Crema sau gelul de aloe vera este la fel de buna, asta daca nu aveti planta in casa.

Florile de musetel sunt excelente pentru arsuri. Crema sau unguent de musetel se aplica direct pe rana cateva zile bune. Se poate, de asemenea, sa se imbibe o compresa de bumbac in ceai de musetel foarte concentrat. Alunga durerea, vindeca, dezinfecteaza si calmeaza zona afectata de arsura sau opareala.

Unguentul de galbenele este un alt remediu foarte bun pentru arsuri, dar si pentru orice alt tip de rana usoara deschisa. Se aplica de cate ori este nevoie, unguentul nu are efecte secundare.

Folositi comprese imbibate in distilat diluat de hamamelis sau ceai racit de soc, galbenele si rocoina. Se aplica comprese de 3 ori pe zi. Efectele se vor vedea imediat, rana se vindeca mai usor, iar durerea dispare.

Florile galbene de sunatoare sunt renumite pentru puterea lor de a vindeca arsurile sau ranile de pe piele. Folositi unguent de sunatoare, ulei de sunatoare sau chiar comprese inmuiate in ceai de sunatoare, toate acestea contin substanta activa ce ajuta la vindecarea ranilor, si anume hipericina.

Uleiul de cocos este excelent pentru arsuri, asta datorita continutului bogat in acizi grasi, vitamina E, acid lauric, acid miristic, compusi ce au proprietati anti fungice si anti bacteriene.

Mierea si tinctura de propolis sunt alte remedii naturale foarte eficiente pentru arsuri, dar mai ales pentru oparire. Daca nu sunteti alergic la propolis, tinctura este una dintre cele mai rapide si eficiente remedii. Vindecarea ranii se poate vedea sub ochiul liber, imediat cum se va pune tinctura de propolis pe o arsura, se va retrage rana.

Stirea anterioara

Italia introduce permisul verde COVID, din 6 august, pentru acces în spații închise

Stirea Urmatoare

Botoșănean amendat de jandarmi după un apel fals la 112

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.