Remedii naturale pentru inflamarea amigdalelor

Remedii naturale pentru inflamarea amigdalelor

De când mă ştiu, gâtul a fost marea mea sensibiltate. Când mi-era lumea mai dragă, eu făceam roşu în gât. Iar din povestirile mamei de când eram mică rezultă acelaşi lucru: n-am fost deloc bolnăvicioasă, dar atunci când aveam mici probleme de sănătate totul începea cu roşu în gât.

Aşa că, de voie, de nevoie, mama a trebuit să găsească soluţii naturale care să mă ajute. Iată ce remediu natural pentru roşu în gât m-a salvat pe mine de atâtea ori.

Cele mai multe cazuri de roşu în gât sunt cauzate de viruşi şi nu necesită tratament. Dar pentru că e dificil să îţi dai seama dacă durerea în gât a copilului e provocată de virus sau bacterie, mergi la medic, mai ales dacă cel mic acuză unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

·    febră mai mare de 38.5 grade Celsius

·    respiră şi înghite cu dificultate

·    este răguşit

·    gâtul pare înţepenit

·    deschide gura cu dificultate

·    nu vrea să bea sau să mănânce

Cartoful crud ras – remediu natural pentru roşu în gât

Dacă medicul a exclus o infecţie streptococică sau alte complicaţii şi nu e nevoie de tratament antibiotic, iar copilul nu are alte simptome alarmante în afară de roşu în gât şi durerea specifică, încearcă acest remediu natural: curăţă doi cartofi cruzi şi rade-i pe răzătoarea mare, apoi aşază-i în şir lung de 10-15 cm pe o faşă din tifon suficient de lungă pentru a fi legată în jurul capului copilului, şi suficient de groasă pentru a nu curge zeama de la cartoful ras. Pentru siguranţă, poţi lega deasupra o băsmăluţă. Deasupra cartofului ras poţi presăra puţină sare mare de bucătărie. Lasă cartoful ras la gâtul copilului cât mai mult posibil. Cartoful crud ras reduce inflamaţia gâtului şi uşurează simptomele.

Ce mai poţi face:

Când cel mic are roşu în gât, oferă-i multe lichide, ceaiuri călduţe (ceaiul din foi de ceapă e recomandat în astfel de cazuri), supe calde, alimente moi. Evită citricele şi ciorbele, care îl vor ustura pe gât. Mierea, după vârsta ce 1 an, calmează gâtul dureros. Sursa: unica.ro.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.