Mituri despre răceală. Află ce e adevărat și ce e fals

Mituri despre răceală. Află ce e adevărat și ce e fals

Cei mai multi dintre noi dam vina pe curent cand racim. Este unul dintre acele mituri despre raceala pe care ar trebui sa-l uitam, pentru nu este intemeiat.

Dintre cele mai raspandite mituri despre raceala am ales pe cele mai cunoscute si le-am explicat. Mai mult, am lamurit si daca raceala e acelasi lucru cu gripa.

Inainte de toate, trebuie sa specificam ca atat raceala, cat si gripa sunt viroze respiratorii, cu manifestari comune, dar si cu diferente. Raceala poate fi recunoscuta dupa starile de oboseala, durerile de cap, scurgerile nazale abundente si stranuturile succesive care apar din prima zi. La gripa, febra ridicata este primul semn de boala, urmat de frisoane, usturimi in gat, greata, nas infundat, dureri musculare si de cap.

Chiar daca te vaccinezi, tot faci gripa
Dupa un vaccin antigripal, este posibil sa te confrunti cu reactii adverse usoare, la aproximativ cateva ore de la administrare: o stare de agitatie trecatoare, febra usoara, reactii alergice. Totusi, vaccinarea nu poate cauza gripa. Trebuie sa mai stii ca este nevoie de 2 saptamani pentru ca organismul sa formeze anticorpi impotriva virusului gripal, de aceea, in aceasta perioada este posibil sa te imbolnavesti, pentru ca esti vulnerabil.

Chiar si cu protectia oferita de vaccin, exista riscul sa faci gripa, dar vei suferi de o forma mai usoara, fara complicatii, precum pneumonia, insuficienta respiratorie acuta sau astmul.

Cel mai eficient remediu in raceala: supa de pui
Ca sa grabesti vindecarea, adopta o dieta mai sanatoasa, fara dulciuri, alimente procesate sau grele, multe grasimi, alcool. Acelasi efect pozitiv il are si cresterea aportului de lichide si dieta bogata in fructe si legume. Celebra supa de pui, despre care se crede ca grabeste vindecarea in raceala si gripa, ajuta in sensul ca hraneste in zilele apetit scazut.

Mituri despre raceala: se trateaza cu antibiotic
Daca nu apar complicatii, nu este nevoie de antibiotic, acest tip de medicament fiind eficient contra bacteriilor, in infectii ale gatului, otita, sinuzita, pneumonie, amigdalita. In plus, daca ai administrat recent acelasi tip de antibiotic, acesta va avea efect redus. Inainte sa iei tratament cu antibiotic, este obligatoriu sa mergi la medic, sa stabileasca daca ai nevoie de un astfel de medicament. Daca nu se impune antibiotic, tot ce poti face este sa ameliorezi simptomele cu antitermice, antiinflamatoare, descongestionante nazale si antitusive.

Stirea anterioara

Accident în Botoșani! Impact între un autoturism și un microbuz

Stirea Urmatoare

Instituția Prefectului Botoșani: Ședință a Colegiului Prefectural - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.