Ministrul Sănătății cere ajutorul Băncii Mondiale pentru schimbarea infrastructurii sanitare

Ministrul Sănătății cere ajutorul Băncii Mondiale pentru schimbarea infrastructurii sanitare

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a prezentat ieri, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Băncii Mondiale, câteva direcții de investiții care ar putea fi luate în calcul de B.M. pentru o nouă posibilă cooperare.

Întrevederea de ieri după-amiază a avut ca scop principal verificarea stadiului proiectului actual de sprijinire a sectorului de urgență şi a celui al maternităților din România, care se va încheia în luna martie, atingând însă și subiectul unei viitoare colaborări între Banca Mondială și ministerul de resort, se arată într-un comunicat de presă al M.S.

Nicolăescu și-a exprimat dorința de a continua colaborarea cu BM, în primul rând pentru „concretizarea proiectelor începute” (finalizarea reabilitărilor), dar și în vederea unei schimbări majore în infrastructura sectorului de Sănătate.

„Avem nevoie de infrastructură nouă, care să înlocuiască acele clădiri vechi de 200 de ani, clădirile retrocedate sau cele pavilionare. Avem nevoie de cabinete medicale în mediul rural pentru că suntem în situația în care există resursă umană calificată dar fără construcții medicale funcționale. Trebuie să dăm drumul de urgenta la cel puțin 2 spitale regionale, în Cluj şi Iași. Avem nevoie de încă două unități regionale oncologice la Timișoara şi Constantă, astfel încât să acoperim toată tara în ceea ce privește asistenta medicală pentru oncologie. Dorim să punem pe picioare un program important de achiziție de aparatură medicală de radioterapie şi imagistică”, a declarat ministrul Sănătății, în timpul întâlnirii de cu reprezentanții Băncii Mondiale.

Eugen Nicolăescu a mai precizat că nevoia de finanțare pentru astfel proiecte se ridică la minimum 4-5 miliarde de euro și ca urmare „orice finanțare este necesară şi binevenită”. Oficialul român a vorbit, de asemenea, despre planurile ministerului în ceea ce privește reformarea sistemului, mai exact despre intenția de „reașezare” a componentelor din sistem cu prioritate pe prevenție în sectorul medicinei de familie şi ambulatoriului de specialitate.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

WhatsApp introduce o nouă funcție. La ce va folosi Hidden Group

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.