Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei

Micul dejun, cea mai importantă masă a zilei

Micul dejun este numit pe bună dreptate cea mai importantă masă a zilei. Sănătatea şi silueta au nevoie de un mic dejun echilibrat şi nutritiv. Specialiştii în sănătate spun că nu doar consumul micului dejun este important, ci şi momentul zilei în care el are loc. În general, este bine ca prima masa a zilei sa fie consumată la circa 30 de minute după trezire, când organismul simte cel mai mult nevoia să pună capăt postului alimentar de peste noapte.

Organismul are nevoie de nutrienţi pentru a funcţiona în mod corect şi pentru a se menţine în formă, iar privarea acestuia de hrană la începutul zilei înseamnă inducerea unor disfuncţionalitaţi la nivel organic. Senzaţia de foame care apare la jumatatea zilei, in lipsa mesei de dimineaţă, conduce întotdeauna la excese alimentare şi la îngraşare. Lipsa micului dejun aduce prejudicii importante stării de sanatate in general.

Oamenii de ştiinţă au descoperit, în cadrul cercetarilor efectuate de-a lungul timpului, ca renunţarea la micul dejun este asociată cu numeroase riscuri pentru sănatate, de la hipertensiunea arterială, până la obezitate şi nivel ridicat de colesterol in sânge.

Un aspect important este acela că metabolismul nu este static - el se schimbă, in funcţie de alimentele pe care organismul le primeşte, iar sistemul cardiovascular este primul care resimte efectele acestor alegeri. Desigur că o gogoaşă prajita in ulei şi pudrata cu zahăr nu va ajuta prea mult corpul să menţină sănătatea, din pricina caloriilor goale pe care le furnizeaza preparatul.

Un mic dejun echilibrat combină carbohidraţii de calitate cu fibre şi proteine. În acest fel, nutrienţii se transformă aproape integral in energie, si nu in depozite de grasime, senzaţia de saţietate persista de-a lungul zilei, iar sistemul digestiv funcţionează excelent. Din lista celor mai bune alimente pentru micul dejun fac parte: Fulgii de ovaz,germenii de grâu,bananele,untul de migdale,seminţele de in, afine, pepene galben şi alte fructe proaspete sau deshidratate. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.