Medicamentele care ucid: „Românul este obligat să utilizeze terapii dăunătoare”

Medicamentele care ucid: „Românul este obligat să utilizeze terapii dăunătoare”

Romania este nu doar ţara celor mai mulţi bolnavi ci şi ţara cu cei mai prost trataţi locuitori. Terapiile folosite azi de majoritatea românilor sunt fie cele mai ieftine, fie cele mai învechite, sau lucru mult mai grav, retrase de alte ţări. La noi încă sunt prescrise în spitale sau se găsesc la liber în farmacii.

Ne confruntăm cu o realitate cruntă, pe care, din păcate, o acceptăm şi o accentuăm, din două motive: ignoranţă şi sărăcie. În România sunt cinci milioane de bolnavi în fază cronică. Şi multe tratamente numai bune să te bage în... groapă!

ROMÂNIA – număr unu la mortalitate infantilă, ţara din Uniunea Europeana cu cei mai mulţi bolnavi de hepatită sau tuberculoză, cu cei mai multi bolnavi de SIDA sau cu cei mai multi pacienti care se trateaza de boli cardiovasculare. ... si lista poate continua.

Pe scurt, suntem o piaţa de aproape 20 de milioane de pacienţi, care utilizează serviciile se sănătate, iar din acest total, 5 milioane de români au boli cronice. Asadar avem toate premisele unei piete de desfacere a medicamentelor la scară larga. Cât de bune sunt însă medicamentele cu care ne tratăm ?

Răspunsul ne aruncă iar la coada Europei. „Românul este obligat să utilizeze terapii dăunătoare, terapii care s-au dovedit a fi mai periculoase decât beneficiul terapeutic. Le folosim si-n necunostinta de cauza dar de multe ori si in cunostinta de cauza, pentru ca nu avem alternativă", a spus Vasile Barbu de la Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor.

Mai exact, medicamente care au fost retrase din farmacii în alte ţări, din cauza efectelor adverse pe care le-au provocat, se găsesc la liber în farmaciile nostre, ba mai mult, uneori chiar medicii ni le prescriu, din lipsa unor terapii moderne sau pentru simplul motiv că sunt mai ieftine.

La rândul ei, Agenţia Europeană analizează datele, investighează şi decide dacă toate celelalte ţări membre ar trebui să se alinieze deciziei. Dacă forul European nu ajunge la concluzia că pericolul este suficient de mare, medicamentul în cauza poate fi comercializat în restul ţărilor care nu fac dovada efectelor adverse în cauză. Prin urmare, în România, dacă nimeni nu a raportat, autorităţile pot considera ca n-au motiv de alarmare, iar medicamentul rămâne pe piaţă. Ba chiar e comercializat cu succes. Sursa: realitatea.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.