Mecanisme impresionante prin care corpul ne protejează de pericolele din jur

Mecanisme impresionante prin care corpul ne protejează de pericolele din jur

Corpul uman realizeaza nenumarate cicluri biologice si sisteme care uneori sunt dificil de inteles. Acesta ne protejeaza de pericol 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, de nenumarati factori care ne-au putea afecta.

Iata noua lucruri fascinante pe care organismul uman le realizeaza:

1.Cascatul
Principalul scop al cascatului este racirea creierului dupa ce a fost supraincalzit sau supraincacat.

2.Stranutul
De obicei, oamenii stranuta atunci cand caile nazale se umplu de alergeni, microbi, praf sau alti iritanti. Stranutul este modul prin care corpul elimina substantele nedorite.

3.Sughitul
Atunci cand mancam foarte rapid sau inghitim bucati mari de mancare. nervul pneumogastric se poate irita. Acesta este conectat de stomac si diafragma.

4.Miocloniile
Mioclonia este starea care are loc in momentul in care persoana se aseaza in pat si adoarme. Dupa cateva minute, intregul corp este inundat de un soc electric, astfel muschii se contracta si persoana se trezeste imediat.

Fenomenul este rezultatul al faptului ca, atunci cand incepem sa adormim, frecventa cu care respiram scade rapid in acelasi timp pulsul incetineste, iar muschii sunt relaxati. Creierul interpreteaza acest fenomen ca fiind prevestitor mortii, astfel incearca sa reinvie corpul trasmitand un impuls de energie.

5. incretirea pielii
incretiturile care apar pe pielea mainilor joaca un rol important. Fenomenul este provocat de faptul ca atunci cand corpul intalneste umezeala considera ca mediul inconjurator este alunecos. Asadar, pielea de pe maini se increteste instantaneu pentru a nu aluneca pe suprafetele netede.

6. Pierderea memoriei
Pierderea memoriei apare dupa cele mai neplacute experiente. Creierul nostru incearca sa stearga cele mai dureroase momente din memoria sa.

7. Piele de gaina
Functia primara a pielii de gaina este reducerea cantitatii de caldura pe care corpul o pierde prin pori, fapt ce ajuta corpul sa se mentina cald in conditii climatice nefavorabile.

8. Lacrimile
in afara de functia practica de a proteja mucoasa membranei ochiului de obiectele straine, lacrimile sunt un intrument de „aparare emotionala". Cercetatorii considera ca, in situatii  stresante, organismul creaza o noua sursa de iritare pentru a distrage omul de la durerea pe care o experimenteaza.

9. Intinsul
Ne intindem instinctiv pentru a ne pregati corpul pentru sarcinile fizice care credem ca le vom efectua in timpul zilei. in acelasi timp, intinsul pune in miscare muschi, reface fuxul sanguin si imbunatateste starea de spirit.sursa: descopera.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

I.S.U. Botoșani scoate la concurs patru posturi din sursă externă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.