Fructele de goji fac minuni pentru sănătate. Află cum trebuie să le consumi!

Fructele de goji fac minuni pentru sănătate. Află cum trebuie să le consumi!

Goji, acest fruct magic, numit şi “fructul longevităţii”, a devenit, în ultima perioadă, noul secret al sănătăţii vârstnicilor, iar popularitatea lui a cunoscut o creştere uriaşă datorită multiplelor beneficii aduse corpului uman.

Goji este un fruct asiatic de culoare roşie, originar din Himalaya, ce datează din anii 800, produs de o specie de arbuşti din familia Solanacee, care include, printre altele, roşiile şi vinetele.

Goji înfloreşte începând din luna iunie şi fructifică începând cu luna august, având perioade când are şi flori, şi fructe.

Fructele sunt mici (1-2 cm lungime), alungite, dulci şi pline de seminţe. La noi, este cunoscut sub denumirea de “cătină de gard”.

Fructele de goji au reprezentat un pilon important al medicinei tradiţionale chineze. Recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că fructul de goji este unul dintre cele mai bogate în nutrienţi.

Aceste fructe au în compoziţia lor 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau seleniu, 18 aminoacizi şi 8 substanţe esenţiale vieţii. De asemenea, conţin vitamina C în cantităţi foarte mari (de 400 de ori mai mult decât în portocale) şi vitaminele B1, B2, B6 sau vitamina B12. O altă vitamină este vitamina E, destul de rar întâlnită în alimente şi extrem de benefică.

Fructele de goji pot fi consumate ca atare, gătite sau uscate (precum stafidele), dar şi sub formă de ceai, sucuri sau băuturi medicinale. Pentru obţinerea maximă de beneficii, se recomandă consumarea întregului fruct.

În medicina tradiţională, scrie agerpres.ro, sunt folosite, de mult timp, pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale. De altfel, îmbunătăţesc circulaţia, întăresc funcţia inimii, întârzie instalarea senzaţiei de oboseală şi cresc vitalitatea.

Conţinutul mare de vitamina C ajută la creşterea şi repararea ţesuturilor umane, la vindecarea rănilor, menţinerea sănătăţii cartilajelor, oaselor şi dinţilor. Prin conţinutul de zinc, ajută în reglarea apetitului, gustului şi mirosului, controlul stresului, creşterea şi dezvoltarea normală, sănătatea funcţiilor de reproducere feminine şi masculine. Sursa: feellikecooking.ro.

Stirea anterioara

TRAGIC! A murit electrocutat după ce a încercat să fure elemente dintr-un post de transformare

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.