Efecte benefice ale consumului moderat de bere

Efecte benefice ale consumului moderat de bere

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie lanseaza o noua cercetare care evidentiaza efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra organismului, de aceasta data fiind vizate simptomele asociate perioadei post – menopauza.

Astfel, studiul demonstreaza ca un consum moderat de bere poate ameliora bufeurile de caldura specifice post-menopauzei, imbunatatind totodata si alte simptome vasomotoare, fizice sau psihosociale asociate acestei stari. Studiul a fost realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie de catre Nicoleta Raducanu, absolventa a programului de studii de Masterat in Nutritie Clinica si Comunitara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures.

Studiul s-a derulat pe o perioada de 12 saptamani si a presupus participarea a 50 de femei, cu varste intre 45 si 60 de ani, care, impartite in trei grupuri, au consumat dupa cum urmeaza: primul grup, cantitatea echivalenta unei doze de bere cu alcool, a carei concentratie alcoolica in relatie cu cantitatea consumata s-a inscris in limita consumului moderat, nedepasind 20 g alcool pur/zi, al doilea grup, cantitatea unei doze de bere fara alcool, iar cel de-al treilea grup nu a consumat deloc bere.

Interpretarea rezultatelor s‐a realizat prin compararea scorurilor obtinute in urma evaluarii simptomatologiei prin completarea unui chestionar recunoscut international ca instrument de investigare a calitatii vietii femeilor aflate la menopauza– MENQOL (The Menopause specific Quality of Life). Astfel ca, la finalul studiului s-a demonstrat ca berea consumata cu moderatie poate diminua bufeurile de caldura asociate starii post-menopauza, rezultatele aratand o ameliorare semnificativa statistic a acestui simptom, dupa cele 12 saptamani.

Rezultatele studiului au aratat totodata o imbunatatire semnificativa statistic precum si ameliorare pentru cele mai relevante simptome in perioada post-menopauza, respectiv: dureri musculare, senzatia de oboseala, lipsa energiei, rezistenta organismului, dureri de picioare/crampe, senzatia de anxietate si nervozitate. O serie de simptome par insa a nu fi influentate de consumul de bere, cum sunt: scaderea capacitatii de memorare, starile depresive sau melancolice, lipsa de toleranta, cresterea in greutate, cresterea pilozitatii sau schimbare in aspectul si textura pielii. Este important de mentionat ca efectele benefice se pot face simtite doar in cazul adultilor sanatosi care consuma bere moderat si responsabil.

Stirea anterioara

Cine este Nea Rață de la „Ferma Vedetelor”

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.