Deshidratarea duce la afecțiuni grave. Ce boli putem face dacă nu bem apă

Deshidratarea duce la afecțiuni grave. Ce boli putem face dacă nu bem apă

Beau apă cu lămâie pentru că vrea să slăbesc sau pentru că îmi ajută rinichii. Dacă este așa sau nu, aflăm de la urologul Cristian Iatagan. Tot acum vedem cum ne poate îmbolnăvi deshidratarea, dar și câtă apă avem nevoie să consumăm zilnic. Pe de altă parte, nisip la rinichi avem cu toții, important este să nu-l lăsăm să se transforme în cunoscutele pietre la rinichi.

Apa, fie că este cu lămâie, sau nu, este foarte importantă pentru buna funcţionare a organismului, mai alea a rinichilor. Medicii atrag atenţia că persoanele care nu se hidratează corespunzător pot avea probleme renale.

Astfel, e bine de ştiut că „cei doi litri de apă pe zi sunt un reper foarte bun. În principiu, un om sănătos care bea de dimineaţă pâna seara doi litri de apă este bine. E de preferat să fie apă sau ceai, dar nu alte băuturi nocive", a explicat medicul Cristian Iatagan, miercuri, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

În caz contrar, persoanele care nu se hidratează corespunzător pot risca anumite boli ale rinichilor, în special cunoscutele "pietre" la rinichi. Atenţionarea medicului se referă la persoanele care nu beau apă suficientă pe parcursul zilei şi se aplică celor care au un astfel de mod de viaţă.

Pietrele la rinichi, eliminate în mod natural
„Cine reuşeşte să bea cei doi litri de apă pe zi e ferit de o grămadă de suferinţe, cum ar fi litiaza renală. În acest caz, se pot forma calculi la rinichi, cunoscutele pietre, şi ele pot să împiedice funcţionarea rinichilor, chiar şi acut, dar şi cronic, pe termen lung prin infecţii", atenţionează dr. Iatagan.

Medicul spune că, dacă 1-2 zile nu bem suficientă apă nu se formează deshidratarea, e vorba de un mod de viaţă, dar "pe termen lung, consumul insuficient de lichide duce la formarea de calculi".

Cum se elimină pietrele de la rinichi? În mod natural, dacă sunt mici, dar tot apa ne ajută. „Noi eliminăm natural nisipul, fără să simţim nimic. Acesta e rostul consumului de lichide. Problema e când se formează microcalculi mai mari care pun probleme, care depăşesc 3-4 mm în diametru. Calculii care trece de 3-5 mm pun probleme şi necesită intervenţia medicului", a explicat urologul.

Sursa: antena3.ro

Stirea anterioara

De ce nu poate Dorian Popa să devină tată

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.