Deficiența de magneziu. Lucruri care-ți mănâncă magneziul din corp fără să știi

Deficiența de magneziu. Lucruri care-ți mănâncă magneziul din corp fără să știi

E destul de greu sa-ti dai seaman daca ai deficienta de magneziu. Seamana cu o multime de alte afectiuni, intrucat magneziul este implicat in atatea procese ale corpului. Printre simptome se numara aritmii cardiace, depresie, probleme digestive, spasme musculare si multe altele. Cauzele sunt diverse, inclusiv unii „hoti de magneziu” care iti fura rezervele din organism fara sa ai habar.

Deficienta de magneziu: simptome
Deficitul de magneziu este unul dintre acele lucruri care ii pacaleste pe medici. Pare o multime de alte conditii, deoarece magneziul este implicat in atatea lucruri. Studiile arata ca aproximativ 80% din oameni au un deficit de magneziu, iar efectele variaza. Cele mai frecvente simptome sunt: oboseala, dureri, probleme de dispozitie, crampe si spasme musculare, migrene, insomnie, tulburari cardiace, apetit scazut, constipatie, ceata pe creier, probleme de memorie, depresie, deficit de atentie.

Partea dificila este ca puteti avea un nivel scazut de magneziu si sa afisati unele dintre aceste simptome sau sa nu aveti semne vizibile. De la aritmii cardiace la depresie majora, deficitul de magneziu are consecinte grave.

Cum testati deficitul de magneziu
Testele de sange pentru magneziu nu sunt cele mai exacte, deoarece corpul tau stocheaza peste jumatate din magneziu in oase si tesuturile moi. Deci, daca iti testezi magneziul seric, rezultatul nu este concludent. Va trebui sa testati nivelurile intracelulare de magneziu. Exsita un test care masoara cantitatea de magneziu stocata in globulele rosii din sange.

Potrivit medicilor, adultii au nevoie zilnic de 375 mg magneziu. Si chiar este nevoie sa va acoperiti aceasta nevoie zilnic, pentru ca rezervele de magneziu se epuizeaza rapid in anumite conditii. Aceste lucruri pot functiona impotriva ta, epuizandu-ti corpul de magneziu:

Medicamente fara prescriptie medicala si prescriptie medicala. O gama larga de medicamente, cum ar fi antiacide, antibiotice, pilule pentru controlul nasterii, medicamente pentru tensiune arteriala, blocante ale acidului stomacal, diurertice. Unele boli epuizeazamai repede magneziul din corp: Crohn, afectiuni renale, boala celiaca, orice tulburare digestiva, diabet zaharat, deficit de acid gastric. Magneziul nu face casa buna cu alcoolul. Bauturile ocazionale sunt in regula, dar consumul regulat de alcool iti distruge depozitele de minerale, in special magneziul.

Stresul este un mare consumator din magneziu si reduce absorbtia acestuia. O cantitate mare de magneziu se consuma in timpul antrenamentelor intensive si prin transpiratie. De asemenea, acidul fosforic care se gaseste in toate bauturile racoritoare leaga magneziul, formand un compus insolubil.

Apă caldă și o banană
A începe fiecare zi cu un pahar cu apă caldă și o banană este una dintre cele mai sănătoase metode pentru micul dejun. Acest lucru are și avantajul de a ne face foarte fericiți… Deci, care este efectul său incredibil? Ei bine, acest mic dejun este cel mai simplu mod de a stimula pierderea în greutate. Bananele îți stimulează digestia și îți grăbesc metabolismul. Combinarea acestui obicei sănătos cu exerciții fizice regulate și consumul a mai puțin de alcool vă va oferi rezultate chiar mai bune decat dacă încercați să slăbești folosind diete. Veți pierde în greutate in stânga, in dreapta și la mijloc! Suntem uimiți de acest efect. Un alt mare avantaj al consumului de banane este că vă simțiți satui mai mult timp, blocând absorbția carbohidraților. Este, de asemenea, un mic dejun ideal și delicios!
Asocierea unei banane cu un pahar cu apă caldă este, de asemenea, o idee minunată. Bea un pahar cu apă caldă când ai stomacul gol și vei observa beneficiile. Metabolismul tău va primi un impuls, vei fi mai puțin predispus la răceli sau gripă, iar pielea ta va fi mult mai sanatoasa. De asemenea, ajută la reducerea durerilor menstruale și îmbunătățește starea pielii.

Stirea anterioara

Femeie plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie

Stirea Urmatoare

Privind pe geam și parcă așteptând să vină cineva.... Bucurii făcute de pompierii de Moș Nicolae

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.