Dacă ai dat şpagă pentru pensionare, te poţi autodenunţa

Dacă ai dat şpagă pentru pensionare, te poţi autodenunţa

Procurorii au pus la dispoziţie două linii telefonice pentru pensionarii care au dat mită ca dosarul să le intre în plată. Ei sunt asiguraţi că nu vor răspunde penal pentru dare de mită. Mai mult, toţi cei constrânşi să dea şpagă îşi vor primi banii înapoi din  cei 100.000 de euro confiscaţi din cabinetul medical şi casa doctoriţei arestată preventiv pentru luare de mită în formă continuată. Deja 30 de persoane s-au autodenunţat în două zile.

 

Oamenii se  prezintă de bună voie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani şi la Poliţie  şi recunosc că i-au dat doctoriţei Lililana Teodoriu bani ca dosarul de pensionare sau de handicap să intre sau să rămână în plată. Majoritatea sunt oameni bătrâni şi bolnavi care au dreptul să primească indemnizaţie de la stat. Cu toate acestea, ei spun că au fost constrânşi de şefa comisie de evaluare a capacităţii de muncă să dea şpagă ca să le fie respectat acest drept."

 

Sumele acordate variază între 300 şi 500 de lei pentru o singură prezentare în faţa comisiei de expertiză. Toţi  cei care se autodenunţă vor scăpa de răspundea penală pentru dare de mită şi îşi vor primi banii înapoi date din cei 412.000 de lei confiscaţi în urma percheziţiilor făcute la sfârşitul lunii trecute în cabinetul de expertiză din incinta Casei de Pensii dar şi în cele două apartamente ale Lilianei Teodoriu din Dorohoi", a spusMihaela Mihai, procuror Prachetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Bani vor primi şi cei care susţin că nu i-au dat mită doctoriţei şi au rămas fără pensie de la începutul anului. Procedura prin care vor fi  restituite şpăgile nu este încă stabilită.  Între timp, medicul  arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată a depus o plângere prin care solicită restituirea banilor ascunşi prin dulapuri, sub parchet dar şi în lenjeria intimă. „Medicul susţine că banii aparţin unei mătuşi şi ea doar îi păstra", a spus Titiana Teodoriu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Ancheta este în plină desfăşurare. Până acum, 150 de persoane au recunoscut că i-au dat şpagă doctoriţei. Conducerea Casei Judeţene de Pensii i-au suspendat contractul de muncă şi caută un alt medic specialist pentru evaluarea capacităţii de muncă. „Trei adrese au fost trimise Casei Naţionale de Pensii în acest sens întrucât medicul Liliana Teodoriu este singurul specialist din judeţ şi nu avem un alt medic",a  spus director adjunct Casa de Pensii Botoşani, scrie adevarul.ro.

 

118 persoane programate pentru expertiză au fost reprogramate. Cabinetul ar putea fi deschis pe 10 iulie.

Iată unde te poţi autodenunţa dacă eşti victimă a doctoriţei Liliana Teodoriu

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani: contact  0231/512790 sau 0231/513181 sau pe e-mail  la adresa pt_botoş[email protected].

 

De asemenea poate fi contactat direct grefierul şef de la Secţia de urmărire penală, Maria Juncanaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Poliţia Botoşani: 0231/507012 sau 0231/507004

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.