Cum îți afectează berea smalțul dinților

Cum îți afectează berea smalțul dinților

Aciditatea berii este problema pe care o observă dentiștii atunci când vine vorba despre menținerea sănătății orale. Berea rezultă printr-un proces de fermentație, iar alcoolul creat este carbogazos și acid de aceea, dinții marilor băutori de bere sunt în pericol.

După cum se arată într-un articol din Registered Dental Hygienist Magazine, pH-ul din interiorul gurii ar trebui să fie între 6,2 și 7,0. Când mănânci sau bei ceva cu pH-ul care scade sub 5,7, poate apărea demineralizarea smalțului. În esență, aceasta înseamnă că acidul din alimente sau băuturi distruge smalțul protector de pe dinții tăi.

Din păcate, berea se află pe lista alimentelor acide, cu un pH mediu cuprins între 4,0 și 5,5. De-a lungul timpului, pe măsură ce continui să bei bere, dinții tăi sunt serios amenințați de subțierea smalțului. Acest lucru poate duce la probleme precum sensibilitatea dentară și carii. Deoarece smalțul nu este o substanță vie, odată ce este uzat sau spart, nu se regenerează și nu se repară în mod natural. Problemele apărute la smalțul dentar pot fi rezolvate doar de un stomatolog.

Conține zaharuri
Dar, aciditatea nu este singura amenințare pe care o reprezintă berea pentru dinții tăi. Iată câteva probleme suplimentare de sănătate orală care pot fi cauzate de consumul de prea multă de bere. Deși berea nu este în general prea dulce la gust, este totuși plină de zaharuri, iar acele zaharuri pot dăuna dinților. Zahărul se lipește de dinți și este apoi consumat de bacteriile care se găsesc în gură. În acest proces rezultă acizi care mănâncă smalțul, făcând dinții vulnerabili la carii.

Generează pete dentare
La fel ca alte băuturi închise la culoare, cum ar fi cafeaua și cola, berea neagră poate păta smalțul dinților, ducând la decolorare. Pentru consumatorii frecventi de bere neagră, aceasta decolorare poate deveni mai vizibilă în timp. Dacă este posibil, beți apă după bere sau spălați-vă pe dinți ca să protejați smalțul de decolorare.

Stirea anterioara

Lansare de carte – Eugen Nechifor (părintele Vichentie), „Vigla – ctitorii și așezăminte românești din Sfântul Munte Athos”

Stirea Urmatoare

13 septembrie – Ziua pompierilor din România. 176 de ani de la bătălia din Dealul Spirii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.