Cele mai la îndemână surse naturale de vitamine şi minerale

Cele mai la îndemână surse naturale de vitamine şi minerale

Vrei să îţi iei porţia zilnică de vitamine şi minerale din surse naturale? Include aceste alimente în meniul zilnic şi vei avea doar de câştigat!

Iată care sunt cele mai la îndemână surse naturale de vitamine şi minerale şi care sunt întrebuinţările lor.

Licopenul este un pigment natural care se găseşte în fructele şi legumele roşii,care are şi proprietăţi antioxidante. Îl poţi găsi, în mod evident, în fructele şi legumele roşii, iar în cele mai mari cantităţi în pepene şi în roşii, neapărat crude.

Magneziul este folosit de organism în peste 300 de reacţii biochimice precum menţinerea funcţiilor muşchilor şi nervilor dar şi menţinerea unui ritm stabil al inimii. Tărâţele de grâu conţin cea mai mare cantitate de magneziu, dar îl poţi găsi şi în alune, caju şi legume verzi.

Niacina este responsabilă, ca şi vitamina B, de transformarea mâncării în energie şi ajută şi sistemul digestiv, pielea şi funcţiile nervilor. Găseşti niacina în drojdia uscată dar mai la îndemână în alune şi în ficatul de vită şi în cel de pasăre.

Acizii graşi Omega 3 sunt cele mai benefice grăsimi, dacă sunt consumate în cantităţi limitate. Aceştia menţin sănătatea creierului şi pot ajuta la reducerea inflamaţiilor. Cele mai la îndemână surse de acizi graşi Omega 3 sunt în peştele gras, seminţe, ulei vegetal şi alune.

Potasiul este un electrolit esenţial în activitatea inimii dar şi în transformarea carbohidraţilor în energie. Găseşti potasiu în cartofii dulci, roşii, sfeclă verde, cartofi dar şi în carnea roşie, în cea de pui şi de peşte.

Seleniul este un mineral cu proprietăţi antioxidante care ajută la regularizarea funcţiei tiroidei şi ajută sistemul imunitar. Tonul este una dintre cele mai importante surse de seleniu, însă trebuie să ai grijă, deoarece în cantităţi prea mari este contraindicat.

Zincul îţi întăreşte sistemul imunitar şi are un rol important şi în intensitatea simţurilor mirosului şi gustului. Cea mai mare concentraţie de zinc o găsim în stridii, dar şi în carnea roşie şi în cea de pui.

Noi îţi recomandăm să îţi iei vitaminele şi mineralele din surse naturale, nu ca suplimente alimentare. sursa: cosmopolitan.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

166 de locuri disponibile pentru admiterea la instituții militare de învățământ care școlarizează personal pentru nevoile MAI

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.