Cât de des se spală prosoapele? Iată ce trebuie să știm

Cât de des se spală prosoapele? Iată ce trebuie să știm

Ne place să credem că ne păstrăm casele destul de curate (nu este o performanță ușor de obținut când ai copii și animale de companie), dar adesea, realizăm că nu am făcut totul să strălucească de curățenie.

În plus, la orizont se întrezărește un coș de rufe murdare. Și chiar dacă spălarea rufelor nu este ceva complicat, spălarea lenjeriei de pat și a prosoapelor poate fi un proces mai complex. Dar cât de des ar trebui spălate prosoapele?

Ar trebui să spălați prosoapele la fiecare două până la trei zile, potrivit profesorului Philip Tierno, de la Grossman School of Medicine. Altfel, bacteriile vor începe să se acumuleze în prosop, lăsându-l murdar și cu un miros urât, scrie Nzherald.

Dacă sunteți predispus la acnee, spălați prosopul de fiecare dată când îl utilizați, spune Tierno.

De ce este important să spălați prosoapele cât mai des
Spălați prosoapele cât mai des! Experții spun că spălarea, în mod regulat, a prosoapelor de baie este importantă din mai multe motive. În primul, se reduce creșterea și acumularea bacteriilor. Apoi, scade riscul unor infecții și al acneii.

„Când folosiți prea energic un prosop, riscați să vă zgâriați pielea”, spune Tierno.

Aceste mici fisuri de pe suprafața pielii oferă bacteriilor o cale ușoară de a intra în corp, ceea ce ar putea duce la apariția coșurilor sau, mai rău, la infecții.

Așa reduceți mirosurile de mucegai
În al treilea rând, se reduc mirosurile de mucegai. Când bacteriile se acumulează în prosop, pot începe să miroasă a mucegai. Nu în ultimul rând, prosoapele rămân astfel mai pufoase și absorb mai bine apa.

Cum trebuie să spălați prosoapele
– Folosiți cel mai bun detergent de rufe
– Separați prosoapele de restul rufelor și spălați-le separat. De asemenea, spălați prosoapele colorate separat de cele albe
– Adăugați aproximativ jumătate din cantitatea de detergent folosită de obicei (prea mult detergent se va acumula pe prosoape), precum și înălbitor fără clor (dacă este necesar). Evitați să folosiți balsamul de rufe
– Spălați prosoapele albe în apă fierbinte (90 de grade) și prosoapele colorate în apă caldă, folosind un ciclu regulat pentru ambele
– După ce ciclul de spălare s-a încheiat, scoateți prosoapele din mașină și scuturați-le înainte de a le pune în uscător. Acest lucru ajută ca după uscare, prosopul să rămână pufos

Da, puteți folosi și oțet
Dacă prosoapele proaspăt spălate au un miros persistent de mucegai, oțetul poate fi cel mai bun aliat. Adăugați o jumătate sau o cană de oțet alb în ciclul de clătire. Asta vă va ajuta să scoateți mirosurile urâte din prosoape și să eliminați orice acumulare de detergent.

Este important să schimbăm mai des periuța de dinți?
În ceea ce privește sănătatea bucală, majoritatea oamenilor știe care sunt cele mai importante reguli pentru a avea un zâmbet frumos. Lucruri precum periajul de două ori pe zi, vizitele regulate la dentist și schimbarea periodică a periuțelor de dinți au devenit obiceiuri de igienă orală pentru a a avea gura și gingiile sănătoase.

Folosirea periuţei de dinţi reprezintă prima linie de apărare împotriva bacteriilor care provoacă boli ale gingiilor, apariţia cariilor şi a respiraţiei urât mirositoare. Periajul de două sau mai multe ori pe zi este considerat standard pentru o periuţă de dinţi clasică.

Dar, în acest ritm de utilizare, perii vor începe să se uzeze în decurs de aproximativ trei luni. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) sfătuiește înlocuirea periuţei de dinţi la fiecare 3 până la 4 luni sau ori de câte ori pare a fi uzată.

Stirea anterioara

Percheziții la persoane bănuite de braconaj piscicol. Polițiștii au confiscat setci monofilament, o barcă, telefoane și peste 100 kg de pește

Stirea Urmatoare

Peste 600 de locuri de muncă vacante la nivelul județului Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.