Care sunt beneficiile ceaiului de patlagina

Care sunt beneficiile ceaiului de patlagina

Patlagina este un adevarat panaceu oferit de natura, iar ceaiul de patlagina se dovedeste un adevarat miracol. Prezenta in toate zonele de relief din tara, patlagina are o istorie veche in medicina populara romaneasca fiind folosita de milenii pentru tratarea tusei si a racelii, rani, bube, umflaturi, inflamatii articulare si dureri reumatice.

Puternic efect detoxifiant

Ceaiul de patlagina este un puternic detoxifiant al organismului, curatand in special sangele. Ajuta la eliminarea clorurilor, ureei si acidului uric. In multe cazuri este folosit in amestec cu alte plante medicinale.

Medicament pentru astmatici

In cazul in care nu ai timp sa culegi planta, desi sezonul de recoltare se intinde din mai pana in septembrie, poti opta pentru varianta ceaiului cumparat de la plafar. Este foarte des folosit in tratarea problemelor astmatice, in cazurile de tuse convulsiva si infectii respiratori si ajuta la vindecarea tuberculozei pulmonare.

Ceai, pulbere sau tinctura

Modul de administrare a antibioticelor naturale, a vitaminelor A,C si K si a enzimelor continute de patlagina difera de la afectiune la afectiune. Reteta de baza a prepararii ceaiului este de doua lingurite de pulbere uscata de patlagina la o cana de apa. Pentru gargara cu ceai de patlagina se recomanda o doza dubla de pulbere la aceeasi cantitate de apa.

Patlagina se mai administreaza si sub forma de pulbere sau tinctura, rezultata din macerarea plantei in alcool timp de 15 zile.

Modul de tratare a afectiunilor

Tratamentele cu pulbere de patlagina se folosesc, in diverse amestecuri, la tratarea hipertensiunii si a hipercolesterolemiei. Este o cura de lunga durata in care pulberea se ia de cate patru ori pe zi, cate o lingurita.

Pentru ulcer gastric, ulcer duodenal si forme usoare de gastrita se recomanda cate 4-6 lingurite de pulbere de patlagina zilnic, in mai multe reprize. In doza egala cu pulbere de trei frati patati, pulberea de patlagina servita cate o lingurita de patru opri pe zi ajuta la tratarea bronsitelor si a astmului.

Impotriva intepaturilor de insecte se aplica pe rana suc proaspat de patlagina direct din planta.

Pentru tratarea zonei zoster se aplica o cataplasma din patlagina, menta si sunatoare pe zona afectata.

Bai in ceai de patlagina

Infuziza a 100 g de pulbere de patlagina in trei litri de apa fierbinte ajuta la tratarea ulcerului varicos. In aceasta apa se fac bai. Nu trebuie ca perioada de imbaiere sa depaseasca 20 de minute. Sursa: sanatate.bzi.ro.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

WhatsApp introduce o nouă funcție. La ce va folosi Hidden Group

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.