Aloe Vera, planta medicinală eficientă în tratarea unor boli, dar și pentru menținerea tinereții

Aloe Vera, planta medicinală eficientă în tratarea unor boli, dar și pentru menținerea tinereții

Este o planta medicinala cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale benefice asupra organismului. Aceasta este utila atat in prevenirea si tratarea unor boli, cat si pentru mentinerea tineretii. Aloe Vera este bogata in substante cu efecte antioxidante, anticancerigene, substante care intervin in mentinerea sanatatii si frumusetii. Aceasta este utila atat consumata sistemic, cat si aplicata local.

Intareste imunitatea; Este folosita in tratarea simptomelor legate de menopauza; Este utila in boli metabolice; Amelioreaza simptomele artritei, daca este aplicata local; Amelioreaza evolutia si simptomatica herpesului; Previne imbatranirea, ridurile, aparitia petelor pigmentare; Prezinta proprietati antibacteriene si antiinflamatorii; Este utila in ulcerul gastric sau in gastrite; Combate candidoza.

Aplicarea gelului de aloe vera este cunoscut drept unul dintre cele mai vechi remedii pentru o serie de afectiuni ale pielii, precum arsurile de gradul intai si taieturile. Acesta este un bun antiseptic, antialergen, cu proprietati antiinflamatorii. Cu ajutorul lui poti trata arsurile solare, eruptiile cutanate si muscaturile de insecte. Un alt beneficiu al acestui gel ar fi ca reduce mancarimea si calmeaza piele inflamata si iritata.

Sucul de aloe vera este disponibil in farmacii si magazine, insa il poti extrage singura din frunzele proaspete a acestei plante. Sucul de aloe vera este una dintre bauturile recomandate in lupta ta cu kilogramele in plus. Persoanele care beau zilnic suc de aloe isi intensifica metabolismul, determinand organismul sa consume mai multa energie, ceea ce implica automat arderea unui numar mai mare de calorii. Mai mult, aceasta planta regleaza tranzitul intestinal si mentine sanatatea intregului sistem digestiv. Un remediu perfect impotriva oboselii este un pahar de suc de aloe. Datorita vitaminelor A, B, C si E, sucul de aloe vera iti ofera foarte multa energie. In plus, este bogat in calciu, potasiu, magneziu, cupru, crom, mangan, zinc, fier si sodium. Pentru un ten luminos, taie marunt frunzele de aloe vera si pune-le la frigider intr-o folie de plastic, timp de doua saptamani. Dupa aceasta perioada, vei obtine un preparat de consistenta unui jeleu, pe care il vei pastra intr-un borcan de sticla. Dupa ce te dai cu crema potrivita tipului tau de ten, aplica preparatul, lasa 15-20 de minute si apoi spala fata cu apa rece. Dupa trei proceduri, aplica doar jeleul, fara a da fata cu crema in prealabil. Continua acest tratament timp de o luna si jumatate.

Pentru un ten stalucitor si intinerit, ai nevoie de doua linguri de gel aloe vera si o lingurita de miere. Dupa ce amesteci ingredientele, aplica masca pe ten pentru 10-15 minute, apoi clateste cu apa calduta fata. Tenul tau va fi revigorat si va avea un aspect proaspat.

Pentru o curatire profunda ai nevoie de o lingurita argila verde, jumatate de lingurita argila alba si doua lingurite gel aloe vera. Masca se tine pe fata 15 minute, apoi se clateste. Tenul tau va fi curatat in profunzime si va arata mai sanatos.

Pentru intinerirea tenului ai nevoie de 4 linguri de suc pur de aloe vera, 2 linguri de iaurt simplu si 6 linguri de suc proaspat de castravete. Aplica masca pe fata si gat si las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute, apoi clateste fata cu apa rece. Masca se foloseste o data pe saptamana.

Efecte secundare: in cazul administrarii de medicamente pentru uz intern, pot aparea dureri abdominale si crampe intestinale. Uneori, sucul de aloe vera poate contine la nivelul latexului din componenta sa, cantitati de substante laxative, din cauza prelucrarii necorespunzatoare. Latexul din aloe vera poate provoca diaree. Se va evita administrarea interna a plantei sub orice forma, la copii.

Stirea anterioara

Trei frați și tatăl lor reținuți după ce au întreținut raporturi intime sora lor, respectiv fiica

Stirea Urmatoare

300 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor de Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.