Alimente periculoase pentru copilul tău

Alimente periculoase pentru copilul tău

Majoritatea medicilor pediatri interzic complet mâncărurile solide până ce copiii trec de vârsta de patru sau chiar șase luni. După aceea, este foarte tentant să-i dai copilului tău să guste de toate în timp ce mănânci, însă trebuie să ai mare grijă. Iată 5 alimente periculoase pentru copilul tău:

Peștele

Multe specii de pește conțin niveluri ridicate de mercur, care pot afecta dezvoltarea micuților. De asemenea, multe persoane sunt alergice la pește, așa că bine să verifici dacă cineva din familie suferă de o alergie similară înainte să introduci în dieta copilului tău acest aliment.

Alimente cu care se poate îneca

Există unele avantaje în a mânca legume și fructe crude, însă trebuie să te gândești de două ori înainte să-i dai copilului tău așa ceva. Multe legume în stare crudă sunt tari, iar copiii mici nu le pot mesteca. Bucățile mari de fructe și de carne reprezintă și ele un pericol de înecare, așa că cel mai bine este să le tai în bucățele mici.

Lapte

Până la vârsta de aproximativ un an, copiii trebuie să primească doar lapte de la sân sau formulă, nu lapte de vacă. Unul dintre motivele pentru care laptele de vacă trebuie evitat este pentru că nu conține suficient fier pentru nevoile bebelușilor. De asemenea, laptele de vacă nu este asimilat ușor de către micuți și are niveluri scăzute de zinc, vitamina C și vitamina E. În plus, bebeluștii care consumă lapte de vacă pot avea probleme digestive.

Miere

Mierea are o mulțime de beneficii, fiind bogată în vitamine și nutrienți, însă nu este recomandată copiilor cu vârste mai mici de un an. Asta deoarece mierea conține spori ai bacteriei Clostridium botulinum, care pot invada sistemul digestiv ai micuților și îi poate îmbolnăvi de botulism infantil. Alimentele pentru copii care conțin miere sunt în schimb sigure, pentru că mierea din ele a fost încălzită până la o temperatură suficient de mare pentru ca sporii să fie distruși.

Ouă

Chiar dacă la prima vedere ouăle nu par să fie periculoase pentru sănătatea copiilor, lucurile nu stau tocmai așa. Mulți copii cu vârste sub 12 luni sunt alergici la ouă, însă vestea bună este că majoritatea acestor alergii dispar până ce copiii împlinesc vârsta de cinci ani. Printre simptomele alergiei la ouă se numără urticaria, apariția unor pete roșii, un ritm crescut al bătăilor inimii sau dificultăți de respirație. Cea mai bună metodă de a stabili dacă micuțul tău are o alergie la ouă este o vizită la doctor. Sursa: fabuloase.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.