PNL, lovit unde îl doare mai tare. Liberalii nu au votat pentru votul prin corespondență

PNL, lovit unde îl doare mai tare. Liberalii nu au votat pentru votul prin corespondență

Liderii liberali au anuntat ca vor depune o motiune de cenzura pe tema votului prin corespondenta. Presedintele PMP Eugen Tomac acuza PNL de ipocrizie pentru ca atunci cand au avut ocazia sa voteze PENTRU votul prin corespondenta nu au facut-o. Proiectul apartinea PMP si a fost respins de Camera Deputatilor pe 9 decembrie cu cu 203 voturi impotriva, 84 de abţineri şi 8 voturi împotrivă.

„Observ cu cata seninatate vin astazi PNL-ul si spun – ‘vom sanctiona Guvernul Ponta ca nu a facut nimic pentru ca legea votului prin corespondenta sa existe astazi’. Nimic mai fals. Voturile pot fi vazute si pe site-urile Camerei Deputatilor. PNL nu a votat pentru legea votului prin corespondenta.

A veni azi si aspune ca depun o motiune impotriva Guvernului Ponta pe aceasta tema, mi se pare o chestiune care tine de sfidarea realitatii. In realitate USL exista. Pe aceasta tema s-au inteles sa o ingroape pentru ca ceea ce se incearca acum este un joc extrem de periculos.

Noi incercam sa tinem intr-o discutie serioasa aceasta tema pentru ca aducerea in discutie a proiectului votului prin corespondenta intr-o tema, intr-un context care practic ingroapa proiectul, produce efecte extrem de grave. Este o neseriozitate sa nu putem sta la aceasi masa.

Daca cele doua mari partide aveau in mod real interesul ca votul prin corespondenta sa devina lege nu intrau in aceasta retorica ieftina a dezbaterii politice si se asezau la aceeasi masa”, a spus Eugen Tomac la o dezbatere pe tema votului prin corespondenta.

In plus presedintele PMP a aratat ca dupa respingerea proiectului sau de lege l-a imbunatatit si a cerut sprijin de la toti parlamentarii sa i se alature in calitate de co-initiatori, insa nu a primit niciun raspuns. PNL ar insa propriul proiect de lege. Tomac considera ca varianta liberalilor nu este buna.

„PNL a venit si el cu o intiativa legislativa – va explic de ce nu e buna, (…) in mare parte s-au inspirat din cea pe care am depus-o noi.  PNL insista pe faptul ca autoritatea care trebuie sa gestioneze organizarea alegerilor de peste hotare trebuei sa fie din punct de vedere tehnic AEP. Noi insistam ca MAE sa fie in continuare institutia care gestioneaza procesul de organizare a alegerilor. MAE are instrumentele – ambasadele si consulatele. AEP nu poate gestiona procesul de desfasurare a alegerilor peste hotare pentru ca nu are toate instrumentele la dispozitie. Noi propunem ca AEP va pastra baza de date a cetatenilor care se inscriu sa voteze, dar MAE se va ocupa de organizare”, a mai explicat Tomac. sursa: stiripesurse.ro

Stirea anterioara

„Pro Dance” Botoşani - Concursul Naţional de Dans „Tărâmul Dansului” Ediţia a IX -a

Stirea Urmatoare

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi, pentru siguranța cetățenilor. Haine și țigarete Duty Free confiscate - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.