Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Liberalii n-au votat pensiile speciale, dar nu refuză banii. „Mi-i acordă o lege şi nu găsesc de ce ar fi normal să renunţ la ei”

Liberalii n-au votat pensiile speciale, dar nu refuză banii. „Mi-i acordă o lege şi nu găsesc de ce ar fi normal să renunţ la ei”

Categorie : Politic

„Vrem, nu vrem, pensii speciale avem”, a spus Alina Gorghiu, la câteva minute după ce parlamentarii şi-au adoptat proiectul de lege care acordă un supliment de minimum 1.550 de lei la pensie. Acum, pentru cei care au împlinit vârsta necesară, au mai rămas doar câţiva paşi care îi desparte de aceşti bani. Primul, promulgarea legii de către preşedintele Klaus Iohannis şi doi, depunerea unei cereri prin care solicită pensia specială. Fără această cerere, parlamentarii nu au cum să încaseze banii.

Cum liberalii au votat împotriva acestei legi şi cum au făcut o adevărată campanie pentru respingerea ei, aţi crede poate că vor refuza să încaseze indemnizaţia specială. Greşit. Deşi puţini au curajul să recunoască faptul că îşi doresc respectivii bani, niciunul nu spune clar că-i va refuza. „Unde-i lege, nu-i tocmeală”, a spus deputatul PNL Gheorghe Udrişte pentru Gândul, adăugând însă că, deşi majoritatea colegilor săi nu vor renunţa la bani, el ia în calcul să nu îi ceară. „Sunt nişte bani pe care mi-i acordă o lege şi nu găsesc de ce ar fi normal să renunţ la ei”, i-a dat, cumva, dreptate, colegul său, mai vechi în Parlament, liberalul Mihăiţă Calimente.

În momentul de faţă, de pensiile speciale nu ar beneficia foarte mulţi dintre actualii parlamentari, în primul rând pentru că mulţi sunt sub 50 de ani. Printre ei însă, sunt şi deputaţi şi senatori care au împlinit deja vârsta de pensionare sau care sunt foarte aproape de ea.

Pe lista PNL se numără Mircea Toader (67 de ani – 3 mandate), Vasile Berci (69 de ani- 3 mandate), Mihăiţă Calimente (63 de ani- 4 mandate), Grigore Crăciunescu (67 de ani – două mandate), Constantin Dascălu (65 de ani – 2 mandate), Ioan Oltean (62 de ani- 6 mandate), Gheorghe Udrişte (68 de ani- un mandat), Victor Paul Dobre (63 de ani – 3 mandate), Mariana Câmpeanu (67 de ani- 2 mandate) şi Alexandru Pereş (63 de ani- 5 mandate). Integral pe gandul.info

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani