Zonele turistice din România, lăudate în presa străină

Zonele turistice din România, lăudate în presa străină

După ce jurnaliştii de la Business Insider au poziţionat cetatea Făgăraş pe locul al doilea în clasamentul celor mai frumoase castele din România, o jurnalistă de la The New York Times a făcut un reportaj în Delta Dunării.

Elizabeth Zach, reporter la The New York Times, a rămas impresionată de peisajele spectaculoase, de floră, de faună, dar şi de frumuseţea vulnerabilă a ecosistemului din Delta Dunării.

Elizabeth Zach povesteşte că a auzit prima dată de Delta Dunării de la un investitor indian care lucra în Bucureşti. Iar în 1999 a vizitat pentru prima dată această zonă, dar din păcate atunci nu există posibilitatea de a explora viaţa sălbatică din Deltă. Aşadar, indianul Diwaker Singh s-a decis să investească în construirea unui resort care ar fi fost ca o fereastră către Deltă. Visul acestui expat a fost îndeplinit când resortul a fost deschis în 2005. În 2010 acesta fost închis pentru alte renovări. Între timp Delta Nature Resort a fost preluat de alt proprietar.

Elizabeth Zach a aflat că în Delta Dunării, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din anul 1991, trăiesc peste 1.200 de specii de plante, peste 100 de specii de peşti, dar şi broaşte ţestoase, vulpi, vidre şi porci mistreţi şi că aceasă regiune reprezintă un veritabil "paradis" pentru 300 de specii de păsări.

Jurnalista americană a povestit în reportaj că în prima zi, a călătorit prin deltă, până la Sulina, la bordul unei ambarcaţiuni rapide. Astfel, ea a putut admira frumuseţea peisajului, a canalelor singuratice şi a păsărilor din Deltă, declarându-se impresionată de stolurile de egrete. În acelaşi timp, ea a admirat şi alte păsări, precum cormorani, berze, şoimi, dar mai ales o colonie de pelicani de pe Lacul Fortuna.

În ziua următoare, Zach a vizitat Lacul Somova şi Mănăstirea Saon din secolul al XIX-lea, în prezenţa unui tânăr ghid român, care, după ce a lucrat şase ani în Italia, a decis să se întoarcă în ţară, deoarece îi era foarte dor de Delta Dunării.

În 2012, jurnaliştii de la Financial Times au scris despre proprietăţile din Transilvania. Sursa: directproprietar.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Percheziții sub coordonarea procurorilor Parchetului European la sediul AJOFM Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.