Veste proastă pentru șoferi. Se majorează punctul de amendă! Decizia care intră în vigoare de la 1 octombrie

Veste proastă pentru șoferi. Se majorează punctul de amendă! Decizia care intră în vigoare de la 1 octombrie

Valoarea punctul de amendă ar putea exploda de la 1 octombrie, în condițiile în care, de la aceeași dată, salariul minim de economie va ajunge la 3300 de lei.

Se majorează punctul de amendă
Punctul de amendă s-ar putea majora de la 1 octombrie. Asta doar dacă guvernul nu mai plafonează valoarea acestuia, în condițiile majorării salariului minim. Valoarea acestui indice n-a mai fost actualizată, proporțional cu majorarea salariului, încă din 2017.

Conform Codului Rutier, punctul de amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Conform majorării salariului minim brut, care de la 1 octombrie ar ajunge la 3300 de lei, valoarea punctului de amendă ar trebui să devină 330 de lei.

În condițiile în care valoarea acestuia este plafonată, încă din 2017, la 145 de lei (10% din salariul minim la data de 1 februarie 2017), o astfel de majorare ar însemna mai mult decât dublarea amenzilor.

Conform calculelor Bugetul.ro, dacă guvernul Ciolacu nu va lua decizia unei noi plafonări a punctului-amendă, valoarea minimă a unei sancțiuni ar putea crește de la 290 de lei la 660 de lei.

Zece ani fără permis de conducere!
Senatorul PSD Robert Cazanciuc vrea ca Executivul să adopte cât mai repede pedepse noi împotriva șoferilor cu abateri grave. Este vorba despre cei care urcă la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise și provoacă accidente mortale.

Potrivit lui Cazanciuc, specialiștii analizează un pachet larg de măsuri legislative, ce îi vizează pe consumatorii de droguri și traficanți. Pachetul cuprinde măsuri de ordin legislativ, incriminări de fapte noi, măriri de pedepse, măsuri de ordin profilactic și măsuri complementare unor pedepse. Spre exemplu, interzicerea dreptului de a conduce șoferilor care urcă la volan beți sau drogați. În prezent, la Parlamentul României, există un proiect de lege care mărește interdicția de la șase luni la cinci ani. Se poate merge până la 10 ani.

Sunt luate în calcul și alte măsuri, cum ar fi confiscarea mașinii atunci când este folosită pentru comiterea unor infracțiunii.

Pachetul respectiv cuprinde și măsuri de ordin educativ, precum decontarea unor teste de screening antidrog. Testele antidrog vor fi efectuate asupra minorilor, numai cu acordul părinților. Ei ar putea beneficia de două-trei teste pe an, plătite de statul român, în situația în care depistează un comportament anormal la copiii lor. Ulterior, dacă sunt găsiți pozitivi, pot beneficia de consiliere psihologică gratuită.

Stirea anterioara

Alimente recomandate înainte de activitate fizică intensă

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.